Poliţist din Dolj, care a postat pe internet că are o bombă de vânzare, cercetat penal

Un poliţist din judeţul Dolj este cercetat penal, după ce a încercat să facă o glumă publicând pe un site de anunţuri o fotografie cu un dispozitiv exploziv din al Doilea Război Mondial pe care a spus că vrea să îl vândă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

586 afișări
Imaginea articolului Poliţist din Dolj, care a postat pe internet că are o bombă de vânzare, cercetat penal

Poliţist din Dolj, care a postat pe internet că are o bombă de vânzare, cercetat penal

Un poliţist în vârstă de 34 ani, ajutor de şef de post în comuna doljeană Coţofenii din Faţă, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a fotografiat un dispozitiv exploziv găsit de un cetăţean, ulterior publicând imaginea pe un site de anunţuri.

Poliţistul a specificat în anunţul publicat pe internet că vrea să vândă bomba cu 5.000 lei.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, care au deschis un dosar penal.

„Dosarul este înregistrat pe nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cercetarea nu a fost încă finalizată, este în curs”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Ion Daniel Burcă, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Dispozitivul exploziv postat pe internet a fost găsit de un cetăţean din Coţofernii din Faţă în data de 31 mai, pe malul Jiului. Până ca pompierii să ajungă la faţa locului să preia obiectul, poliţistul care acum este cercetat penal a fotografiat bomba, un aruncător calibru 82 de milimetri, iar după câteva zile a publicat imaginea pe internet, susţinând că vine o bombă de aruncător.

Poliţistul le-a spus anchetatorilor că a vrut să facă o glumă, dar ancheta ăşi va urma cursul, iar după finalizarea cercetării procurorilor, ajutorul de şef de post va trebui să răspundă şi în faţa şefilor de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.

Potrivit anchetatorilor, bomba de aruncător nu se află în posesia poliţistului, fiind preluată de când a fost găsită, de pompieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici