Poliţist din Galaţi, atacat şi muşcat de un câine periculos, asmuţit de stăpânul său

Un poliţist din Galaţi a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost muşcat de un câine periculos, asmuţit de stăpânul său, un bărbat cu antecedente penale. Proprietarul animalului a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

298 afișări
Imaginea articolului Poliţist din Galaţi, atacat şi muşcat de un câine periculos, asmuţit de stăpânul său

Poliţist din Galaţi, atacat şi muşcat de un câine periculos, asmuţit de stăpânul său

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în ziua alegerilor, când un bărbat din comuna gălăţeană Smârdan a ieşit la plimbare cu câinele său. În zona unei secţii de votare, bărbatul a intrat în conflict cu mai mulţi oameni care i-au solicitat să se îndepărteze, pentru că le era frică de câine. Ulterior, o persoană a anunţat Poliţia şi o patrulă de poliţişti l-a descoperit pe proprietarul câinelui la domiciliu.

Supărat pentru că i s-au cerut explicaţii, bărbatul a asmuţit câinele pe poliţişti. Animalul a atacat şi a muşcat un poliţist de mai multe ori, agentul fiind transportat la spital cu mai multe plăgi. Victima nu a rămas internată, dar a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Inculpatul, aflat acum în stare de reţinere, se afla în stare de ebrietate şi asmuţea câinele agresiv şi fără botniţă pe cetăţeni. Aceştia au sunat la Poliţie. La domiciliul inculpatului s-a deplasat o patrulă de poliţişti, moment în care acesta, deranjat că agenţii de poliţie îi cereau explicaţii despre faptele sale, a asmuţit câinele către poliţişti. Unul dintre agenţi a fost muşcat de mai multe ori, de piciorul stâng, rezultând plăgi sângerânde. Inculpatul este recidivist”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Ovidiu Zaharia.

Proprietarul câinelui a fost reţinut, iar miercuri va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Acesta este acuzat de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici