Poliţist din Târgu Mureş, verificat cu alcooltestul de către un superior

Un poliţist din Târgu Mureş a fost verificat de către un superior cu alcooltestul, după ce agentul a oprit un consilier local în trafic, cerându-i să facă acest test, însă atât consilierul, cât şi fratele său, candidat la Parlament, au reclamat că poliţistul nu se legitimase mai întâi.

553 afișări
Imaginea articolului Poliţist din Târgu Mureş, verificat cu alcooltestul de către un superior

Poliţist din Târgu Mureş, verificat cu alcooltestul de către un superior (Imagine: Mediafax Foto)

Benedek Imre, fratele consilierului local UDMR din Târgu Mureş Benedek Istvan, a declarat, vineri, că alesul local a fost oprit, joi seară, în trafic, de către şase maşini ale Poliţiei Rutiere.

Benedek Imre, care candidează din partea UMDR pentru un mandat de deputat, a afirmat că fratele său l-a sunat după ce a fost oprit de poliţişti să meargă acolo, deoarece bănuia că, de fapt, el era ţinta acţiunii poliţiştilor.

Candidatul la alegeri a reclamat că poliţiştii nu s-au legitimat înainte de a-l pune pe fratele său să sufle în alcooltest şi că incidentul i se pare exagerat, întrucât la faţa locului erau 18 poliţişti.

Potrivit lui Benedek Imre, în momentul în care a ajuns la faţa locului, conduita poliţiştilor a devenit mai civilizată, şi atât fratele său, Benedek Istvan, cât şi un agent de Poliţie au suflat în alcooltest, rezultatele fiind, în ambele cazuri, negative.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Livia Popa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că unul dintre agenţii de Poliţie a fost pus să sufle în alcooltest de către superiorul său, un ofiţer al cărui nume nu a fost precizat.

"Ofiţerul respectiv nu avea niciun drept să îi ceară asta agentului de Poliţie, dar a motivat printr-o situaţie conjuncturală - prezenţa la faţa locului a foarte multă lume, a media, care aproape scandau să sufle şi poliţistul în alcooltest", a declarat Livia Popa.

Benedek Imre a declarat că nu va acţiona în judecată Poliţia pentru acest incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici