VIDEO Un poliţist din Reşiţa REPETĂ gestul care a dus la moartea lui George Floyd. A fost filmat în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul unui bărbat

  • Un poliţist din Reşiţa a fost filmat în timpul unei intervenţii când stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ
  • Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a declanşat o anchetă, arătând că există „toleranţă zero” faţă de astfel de fapte
18713 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un poliţist din Reşiţa REPETĂ gestul care a dus la moartea lui George Floyd. A fost filmat în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul unui bărbat

Poliţistul din Reşita

Un poliţist din Reşiţa a fost filmat în timpul unei intervenţii când stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, asemeni cazului american „George Floyd”. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a declanşat o anchetă, arătând că există „toleranţă zero” faţă de astfel de fapte.
 
Poliţia Română susţine că la nivelul instituţiei „se manifestă toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii”, indiferent de calitatea persoanelor şi se vor dispune măsuri în consecinţă, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale.
 
Reprezentanţii IPJ Caraş Severin au declarat că în 20 mai, pe raza municipiului Reşiţa s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui poliţist din cadrul instituţiei.
 
La faţa locului au fost dirijate de urgenţă echipaje din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa.
 
Pe timpul efectuării cercetării la faţa locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulţimea adunată lângă perimetrul accidentului.
 
„Având în vedere numărul mare de oameni strânşi la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului şi degenerării situaţiei, poliţiştii au acţionat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict”, au precizat reprezentanţii IPJ Caraş Severin.
 
Acestea au fost îndepărtate din mulţime şi conduse la sediul poliţiei pentru luarea măsurilor legale.
 
Conducerea IPJ Caraş-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor în acest caz, în funcţie de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale.
 
În imaginile de la intervenţie apărute în spaţiul public se vede cum un poliţist stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, acesta fiind ulterior ridicat de mai mulţi poliţişti, trântit pe capota unei maşini şi încătuşat.
 
Americanul George Floyd a murit după ce un poliţist a stat cu genunchiul pe gâtul său mai multe minute, pentr a-l imobiliza. Cazul a dus la proteste de amploare anti-rasism în toată lumea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici