Poliţista din Balş, transportată la spital după ce i s-a făcut rău la reconstituire

Poliţista din localitatea Balş care ar fi fost violată de fostul său şef a fost transportată la spital, miercuri, cu o ambulanţă, după ce i s-a făcut rău la reconstituirea realizată în dosarul de tentativă de omor deschis pe numele femeii, după ce aceasta l-a înjunghiat pe poliţist.

1250 afișări
Imaginea articolului Poliţista din Balş, transportată la spital după ce i s-a făcut rău la reconstituire

Poliţista din Balş, transportată la spital după ce i s-a făcut rău la reconstituire (Imagine: Octav Ganea / Mediafax)

Miercuri dimineaţă, poliţista Melania Renghea, care susţine că ar fi fost violată de fostul său şef, comisarul Gheorghe Barbu, a fost chemată la locuinţa acestuia, din localitatea Bărăşti, judeţul Olt, pentru a participa la reconstituirea faptelor în dosarul în care femeia este acuzată de tentativă de omor.

La reconstituire atât poliţista, cât şi comisarul Gheroghe Barbu au fost urcaţi într-o maşină, separat, fiecare relatându-le anchetatorilor versiunea despre modul în care ar fi avut loc agresiunea asupra poliţistului.

La reconstituire au luat parte şi doi martori din rândul localnicilor.

La un moment dat, poliţistei i s-a făcut rău în timp ce se afla în maşina avocatei sale şi aştepta să se termine reconstituirea, fiind solicitată intervenţia unei ambulanţe.

Femeia, care este însărcinată în luna a cincea, a fost transportată la spitalul din Balş, fiind în stare stabilă.

Mihaela Olaru, avocata poliţistei Melania Renghea, a declarat că aceasta a acuzat tot timpul o stare de rău.

"Tot ce ne interesează în acest moment este ca Melania Renghea să fie bine. Deocamdată i s-a pus o perfuzie, are tensiune destul de mică şi a fost dusă la spitalul de Balş. Ea acuza tot timpul stare de rău. Cert este că până la acest moment nu se prefigurează starea de vinovăţie a doamnei Renghea. Din datele pe care le avem şi din măsurătorile care s-au făcut acum, în mod cert vă spun că nici pe departe nu se poate dovedi infracţiunea pentru care este acuzată. Sub nicio formă, normal că vor decide organele de urmărire penală, ancheta îşi va derula cursul, dar din punctul meu de vedere nu există infracţiunea de tentativă de omor", a spus avocata poliţistei.

În 26 decembrie, poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secţiei de Poliţie Balş a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen şi la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat şi obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său şef şi, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său şi, în urma discuţiei cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuţit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soţul poliţistei, care este însărcinată, a susţinut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme şeful poliţistei.

Soţul femeii spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie şi că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

Şeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cuprinsul plângerii depuse de poliţistă sunt menţionate nume de la vârful Poliţiei Olt.

Astfel, în plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj, sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.

În acest caz DIICOT şi-a declinat competenţa către Parchetul Curţii de Apel Craiova.

După acest caz au ieşit la iveală mai multe probleme la Poliţia Judeţeană Olt, unde conducerea MAI declanşase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Drăgăneşti-Olt - concurs la care şeful Poliţiei Balş a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controlului MAI, şeful Poliţiei Olt, cei doi adjuncţi ai acestuia şi opt ofiţeri au ajuns să fie cercetaţi preaalabil pentru management defectuos.

În cadrul anchetei declanşate la Poliţia Olt şi în urma scandalului sexual în care poliţista Melania Renghea l-a acuzat pe fostul ei şef că a violat-o şi chiar a plasat-o mai multor poliţişti, şeful Poliţiei Olt, Ion Voicu, a fost chemat, la Comisia de disciplină a MAI, unde ar fi urmat să fie audiat marţi, când a anunţat că nu va veni pentru că a intrat în concediu medical.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, că şeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliţie după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliţie există "atâta golănie".

"Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar şef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în faţa secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că şi-a luat concediu medical încă două săptămâni", a spus ministrul.

Unul dintre adjuncţii şefului IPJ Olt, comisarul şef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte şi el la Poliţia Română, a anunţat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical. Totodată, celălalt adjunct al şefului IPJ Olt, comisarul şef Emilian Mladin, şi-a depus raportul de pensionare.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici