Poliţiştii au confiscat armele a doi braconieri prinşi în flagrant

  • 12 arme de vânătoare şi muniţia aferentă au fost găsite de poliţişti în locuinţele a doi bărbaţi din Dolj
  • Cei doi braconieri au 42 şi 38 de ani
  • Aceştia au fost surprinşi la o vânătoare ilegală
322 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au confiscat armele a doi braconieri prinşi în flagrant

Poliţiştii au confiscat armele a doi braconieri prinşi în flagrant

12 arme de vânătoare şi muniţia aferentă au fost găsite de poliţişti în locuinţele a doi bărbaţi din Dolj. Bărbaţii au fost surprinşi la o vânătoare ilegală, relatează corespondentul MEDIAFAX.
 
Poliţiştii au descins la locuinţele celor doi bărbaţi de 42 şi 38 de ani, din localităţile Craiova, respectiv comuna Breasta, după ce un paznic de vânătoare a reclamat că cei doi ar fi împuşcat un căprior pe care apoi l-ar fi abandonat.
 
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, partida de vânătoare nu era organizată, iar cei doi nu aveau autorizaţie pentru a vâna pe acel fond de vânătoare. Când şi-au dat seama că ar putea fi prinşi de paznicul de vânătoare, au abandonat animalul mort şi au fugit pentru a nu fi găsiţi.
 
Poliţiştii au făcut percheziţii la cei doi vânători acasă şi au găsit 12 arme de vânătoare pentru care aveau permis de port armă, dar şi muniţie aferentă. Atât puştile, cât şi muniţia au fost confiscate.
 
“Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit faptul că, cei doi bărbaţi de 42 şi 38 de ani, din Craiova, respectiv Breasta, s-ar fi deplasat, în dimineaţa zilei de ieri, 4 aprilie a.c., pe un fond de vânătoare situat în zona localităţii Argetoaia, unde ar fi împuşcat un căprior, pe care însă l-au abandonat, pentru a nu fi depistaţi la faţa locului de un paznic de vănătoare. Căpriorul a fost ridicat de la faţa locului, în cauză fiind dispusă efectuarea unei constatări, în vederea lămuririi stării de fapt.Tototdată, în urma celor 2 percheziţii, poliţiştii au găsit 12 arme de vânătoare deţinute în baza permiselor de port armă, precum şi muniţia aferentă acestora, o parte din aceasta fiind deţinută fără respectarea prevederilor legale din domeniu.”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj
 
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici