Poliţiştii au confiscat în iulie aproape 100 de arme în urma unor controale în 14 judeţe

Poliţiştii au confiscat, de la începutul lunii iulie, aproape 100 de arme letale şi neletale, peste 400 de cartuşe şi capse, în urma unor controale în 14 judeţe, peste 100 de persoane fiind cercetate pentru deţinere sau uz ilegale de arme.

20 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au confiscat în iulie aproape 100 de arme în urma unor controale în 14 judeţe

Poliţiştii au confiscat în iulie aproape 100 de arme în urma unor controale în 14 judeţe (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Controalele pentru depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii au avut loc în judeţele Dolj, Teleorman, Caraş-Severin, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Constanţa, Vrancea, Neamţ, Maramureş, Bacău, Harghita, Alba şi Galaţi, în perioada 1-16 iulie, se arată într-un comunicat de duminică al Poliţiei Române.

Poliţiştii de la formaţiunile de arme, explozivi şi substanţe periculoase din cele 14 judeţe au confiscat 92 de arme letale şi neletale, 403 cartuşe de diferite calibre, 650 de grame de pulbere şi 58 de capse şi au constatat 124 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 109 persoane.

"Astfel, au fost constatate 83 de infracţiuni de deţinere sau port de armă neletală fără drept, 10 infracţiuni de deţinere ilegală de armă letală, 10 infracţiuni de uz ilegal de armă neletală, 6 infracţiuni de uz ilegal de armă letală, precum şi 15 alte genuri de infracţiuni ( modificarea sau ştergerea marcajului, contrabandă calificată etc.)", a precizat Poliţia Română.

De asemenea, poliţiştii au suspendat şi anulat dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor în alte 18 cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici