Poliţiştii au confiscat peste o tonă de peşte de la braconieri. La ce valoare au ajuns amenzile

Poliţiştii au efectuat, pe parcursul lunii mai, peste 800 de controale pentru combaterea braconajului piscicol, în urmă cărora au aplicat peste 300 de amenzi în valoare totală de 52.000 de lei, forţele de ordine confiscând peste o tonă de peşte, 10 ambarcaţiuni şi sute de unelte de pescuit.

195 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au confiscat peste o tonă de peşte de la braconieri. La ce valoare au ajuns amenzile

Poliţiştii au confiscat peste o tonă de peşte de la braconieri. La ce valoare au ajuns amenzile

“În ultima lună, poliţiştii de ordine publică, de la transporturi şi rutieri din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au organizat acţiuni în pieţe şi târguri de peşte şi controale la societăţi comerciale şi amenajări piscicole, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.(...) În urma controalelor şi verificărilor au fost înregistrate, pentru constatare de infracţiuni la regimul pescuitului şi acvaculturii, 173 de dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 75 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 52.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Sursa citată mai anunţă că poliţiştii au confiscat din pieţe şi târguri peste o tonă de peşte de diferite specii.

În toată ţara, au fost efectuate 813 controale, fiind verificate 426 de obiective (155 de societăţi comerciale, 47 de amenajări piscicole şi asociaţii de profil şi 224 de pieţe şi târguri). Ca măsuri complementare, au fost confiscate aproape 1.600 kg de peşte de diferite specii, dintre care opt kilograme de sturion, 10 ambarcaţiuni, două autovehicule şi peste 300 de unelte de pescuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici