Poliţiştii au distrus peste o tonă de droguri confiscate

Poliţia Română, cu sprijinul unui operator autorizat, a distrus peste o tonă de substanţe stupefiante, confiscate în dosare penale instrumentate în perioada 2014 – 2023.

333 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au distrus peste o tonă de droguri confiscate

Poliţiştii au distrus peste o tonă de droguri confiscate

„La data de 19 decembrie a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române a efectuat distrugerea a 1.060 de kilograme de droguri (heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A.) cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase”, potrivit unui comunicat de presă.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2014 – 2023, în 873 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

IGPR aminteşte că, potrivit prevederilor articolului 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, „drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formate din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici