Poliţiştii au ridicat 26 de arme deţinute ilegal, în urma unei acţiuni în judeţul Ilfov (Galerie Foto)

Douăzeci şi şase de arme deţinute ilegal au fost descoperite, vineri, în urma unei acţiuni de proporţii făcute în mai multe localităţi ilfovene, la care au participat aproape 300 de poliţişti, jandarmi, comisari ai Gărzii Financiare Centrale şi specialişti în distribuţia energiei electrice.

26 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au ridicat 26 de arme deţinute ilegal, în urma unei acţiuni în judeţul Ilfov (Galerie Foto)

Poliţiştii au ridicat 26 de arme deţinute ilegal, în urma unei acţiuni în judeţul Ilfov (Galerie Foto)

Potrivit Poliţiei Române, acţiunea a început vineri dimineaţă şi a vizat în special efectuarea de percheziţii domiciliare la persoanele suspecte de comiterea de infracţiuni, în special cu violenţă, depistarea celor care deţin ilegal arme şi muniţii, a celor urmăriţi, a celor care s-au branşat ilegal la reţeaua de furnizare a energiei electrice, precum şi verificarea societăţilor comerciale care au ca principal obiect de activitate comerţul cu materiale reciclabile şi care se află în sfera grupurilor infracţionale.

Vezi aici galerie foto

Până în prezent au fost efectuate 28 de percheziţii domiciliare şi au fost verificate 44 de societăţi comerciale, fiind constatate 52 de infracţiuni, din care şapte de natură economico-financiară. Totodată, au fost date 267 de amenzi, din care 246 la regimul circulaţiei rutiere, în valoare de 184.646 de lei, 16 la regimul ordinii şi liniştii publice, în valoare de 11.300 de lei, precum şi cinci de natură economică, în valoare de 6.500 de lei.

În cadrul acţiunii au mai fost constatate 19 infracţiuni la regimul armelor, 18 de racordare ilegală la reţeaua publică de distribuţie a energiei electrice, trei la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării 23 permise de conducere şi 33 certificate de înmatriculare.

În comuna Gruiu a fost depistată o persoană urmărită internaţional, care se sutrăgea executării unei pedespe cu închisoarea, fiind soluţionate alte trei mandate de executare a pedepsei privative de libertate.

În timpul percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate 26 de arme, din care o armă de vânătoare, 14 arme cu aer comprimat, un pistol cu aer comprimat, o armă de tir cu glonţ, nouă pistoale cu bile şi gaze şi 32 de cartuşe. De asemenea, au mai fost găsite nouă săbii şi cuţite.

Acţiunile de verificare, inclusiv cele de natură economico-financiară, sunt încă în desfăşurare pentru documentarea activităţilor infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici