Poliţiştii bucureşteni au reconstituit moartea prostituatei ucise în noiembrie 2012 în Rahova

Principalul suspect în cazul uciderii unei prostituate din Bucureşti, aflat în arest din noiembrie 2012, a fost adus de anchetatori miercuri la locul crimei, după ce marţi, la două luni de la comiterea omorului, a hotărât să-şi recunoscă fapta.

174 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii bucureşteni au reconstituit moartea prostituatei ucise în noiembrie 2012 în Rahova

Poliţiştii bucureşteni au reconstituit moartea prostituatei ucise în noiembrie 2012 în Rahova (Imagine: Shutterstock)

Poliţiştii bucureşteni de la Serviciul Omoruri l-au reţinut pe Vasile Popescu, în vârstă de 39 de ani, la 18 noiembrie, la patru zile după ce într-un apartament din cartierul bucureştean Rahova fusese găsit cadavrul unei prostituate de 32 de ani. Femeia fusese bătută şi înjunghiată, după care ucigaşul pusese cadavrul în cadă.

Cu toate că existau probe ce dovedeau faptul că Popescu este ucigaşul, acesta a refuzat în permanenţă să recunoască, drept pentru care, spun surse apropiate anchetei, bărbatul a fost scos de mai multe ori din arest şi audiat.

Conform surselor citate, marţi, când a avut loc ultima audiere, suspectul şi-a recunoscut fapta, astfel că anchetatorii au stabilit să-l ducă pe acesta, miercuri, la locul crimei, pentru reconstituire.

Timp de aproximativ 30 de minute, suspectul le-a arătat poliţiştilor şi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu ajutorul unui manechin, cum a omorât-o pe femeia de 32 se ani şi cum i-a târât apoi cadavrul în cadă.

La intrarea în bloc, Vasile Popescu a declarat că victima avea o datorie la el, adăugând că regretă faptul că a omorât-o.

Procurorul de caz, Eduard Borjoc, a declarat că Vasile Popescu este un împătimit al jocurilor de noroc, iar în ziua crimei a stabilit încă de la început să o omoare pe femeie, iar apoi să o jefuiască.

Potrivit lui Borjoc, după ce a comis crima, Popescu i-a luat victimei două telefoane mobile pe care, ulterior, le-a vândut în Piaţa Obor din sectorul 2.

Procurorul susţine că există indicii potrivit cărora suspectul de omor o cunoştea pe prostituată, însă, până acum, nu s-a putut proba acest lucru.

Anchetatorii au stabilit că în 13 noiembrie, în jurul orei 15.00, într-un apartament din zona 13 Septembrie din Bucureşti, Vasile Popescu a înjunghiat-o cu un cuţit pe V.M., în vârstă de 32 de ani, provocându-i leziuni în urma cărora aceasta a decedat, după care i-a furat două telefoane mobile.

Femei a fost ucisă cu cruzime, aceasta fiind găsită în cadă, într-o baltă de sânge, cu venele tăiate, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au spus că femeia a fost găsită în seara zilei de 14 noiembrie, de către proprietara locuinţei, care devenise îngrijorată din cauza faptului că aceasta nu îi mai răspundea la telefon. Proprietara le-a spus poliţiştilor că a găsit uşa apartamentului încuiată.

Pentru că femeia avea venele tăiate, anchetatorii au presupus iniţial că s-a sinucis, mai ales că aceasta a fost găsită încuiată în casă. În urma necropsiei, s-a stabilit că femeia a fost victima unui omor, iar autorul a încercat să însceneze sinuciderea.

Proprietara a povestit că, iniţial, şi-a închiriat casa unei tinere pe care o cunoştea sub numele de Andreea, după care aceasta ar fi plecat, iar chiria i-ar fi fost achitată, în continuare, de către femeia pe care a găsit-o moartă.

Sursele citate au precizat că femeia era prostituată de lux şi îşi racola clienţii prin intermediul unor anunţuri publicate pe internet în care oferea "servicii de escortă".

Cercetările în această cauză au fost efectuate cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici