Poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 din Capitală acuzaţi că au luat mită, aduşi la audieri la DGA

Toţi cei 31 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Capitală acuzaţi de luare de mită, complicitate la prostituţie şi la proxenetism, lispire de libertate şi tortură au fost aduşi la DGA, în urma percheziţiilor, alături de aceştia urmând să fie audiate mai multe persoane suspectate de dare de mită.

382 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 din Capitală acuzaţi că au luat mită, aduşi la audieri la DGA

Christian Ciocan (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judicare, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au fost aduşi toţi agenţii de poliţie de la secţiilor 1 şi 3 cercetaţi de procurori pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.

De asemenea, la sediul DGA au fost aduse mai multe persoane suspectate că le-au dat mită celor 31 de poliţişti de la cele două secţii.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti (PTB) cercetează 31 de agenţi de poliţie de la secţiilor 1 şi 3, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.

"În data de 06.01.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de agenţi de poliţie din cadrul Secţiilor 1 şi 3 Bucureşti, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură, după caz", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Capitalei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

În acest caz au fost emise 82 de mandate de aducere şi au fost solicitate Tribunalului Bucureşti 30 de autorizaţii de percheziţie, instanţa de judecată admiţând propunerile formulate, a precizat Parchetul Capitalei.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Poliţia Română a fost sesizată cu privire la suspiciuni de corupţie în cazul poliţiştilor de la secţiile 1 şi 3 de către conducerea Poliţiei Capitalei, IGPR sesizând mai departe Direcţia Generală Anticorupţie, care a început ancheta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX comisarul Christian Ciocan.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie din Capitală şi la locuinţele poliţiştilor vizaţi în acest caz.

Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 erau monitorizaţi de aproximativ patru luni, mai mulţi ofiţeri DGA fiind infiltraţi în cele două secţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici