Poliţiştii români aflaţi în misiune în Haiti nu sunt afectaţi de cutremur

Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat, miercuri, că poliţiştii români aflaţi în misiunea ONU de menţinere a păcii în Haiti nu au fost afectaţi de cutremurul de şapte grade pe scara Richter care s-a produs în insulă, în apropiere de capitala Port-au-Prince.

13 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii români aflaţi în misiune în Haiti nu sunt afectaţi de cutremur

MAI: Poliţiştii români aflaţi în misiune în Haiti nu sunt afectaţi de cutremur (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Ministerul Administraţiei şi Internelor este reprezentat în Haiti printr-un contingent alcătuit din 21 de ofiţeri de poliţie, care desfăşoară activităţi de menţinere a păcii, sub egida ONU, din anul 2006.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7 grade, s-a produs, marţi seară, în Haiti, în largul capitalei Port-au-Prince, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), citat de CNN.

Potrivit USGS, epicentrul a fost localizat la aproximativ 15 kilometri în largul oraşului Port-au-Prince, la o adâncime de zece kilometri. Potrivit CNN, cutremurul iniţial a fost urmat de o replică de 5,9 grade.

Autorităţile haitiene nu au putut prezenta deocamdată un bilanţ al morţilor şi răniţilor, după cutremurul de 7 grade care s-a produs, marţi, cu puţin timp înaintea orei locale 17.00 (24.00 ora României).

Misiunea de Stabilizare a Naţiunilor Unite în Haiti (MINUSTAH), creată în 2004, cuprinde în prezent peste 9.000 de angajaţi în uniformă, printre care şi poliţişti români, precum şi aproape 2.000 de angajaţi civili, potrivit site-ului Misiunii ONU din această ţară. Ea are autorizare de funcţionare sub această formă până la 15 octombrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici