Poliţiştii români care combat traficul de ţigări vor fi ajutaţi de câini. Ce alte dotări primesc

Poliţia Română va beneficia de ambarcaţiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare şi control şi câini de serviciu, pentru intervenţia şi efectuarea cercetării la locul faptei în cazul infracţiunilor de contrabandă cu tutun la frontiera UE, în cadrul proiectului DETECT, lansat joi.

341 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii români care combat traficul de ţigări vor fi ajutaţi de câini. Ce alte dotări primesc

Foto: hepta

„Proiectul are ca obiectiv întărirea capacităţii Poliţiei Române de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia. (…) Beneficiarii activităţilor derulate, precum şi ai bunurilor şi serviciilor ce urmează a fi achiziţionate sunt Direcţia de Poliţie Transporturi şi structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliţie Canină, Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Proiectul DETECT beneficiază de un buget total de 1.210.720 de dolari, bani donaţi de o companie producătoare de ţigarete.

„În contractul de donaţie au fost prevăzute activităţi de achiziţie a două ambarcaţiuni de patrulare şi control pentru zonele Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecţie la distanţe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian - Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cuşcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecţie pentru poliţiştii care deservesc ambarcaţiunile, echipament pentru conductorii de câini de serviciu, harnaşament şi consumabile pentru efectuarea dresajului”, mai spun reprezentanţii IGPR.

Totodată, în buget a fost prevăzută achiziţia de servicii şi materiale de vizibilitate pentru desfăşurarea în bune condiţii a unor sesiuni de instruire a personalului din cadrul unităţilor beneficiare, a unei conferinţe internaţionale, precum şi a unei conferinţe de deschidere, respectiv de închidere a activităţilor prevăzute în contractul de donaţie.

Pentru acest proiect, Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat un contract de donaţie cu Philip Morris International Elveţia, în valoare de 1.210.720 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici