Poliţiştii se gândesc de două ori înainte să dea amenzi. Decizia CCR a scăzut numărul persoanelor sancţionate

  • Poliţiştii au dat, în ultimele 24 de ore, mai puţine amenzi decât în mod obişnuit
  • În ultimele 24 de ore, 871 de oameni au fost amendaţi, în vreme ce, până acum, zilnic peste 3.000 de români erau sancţionaţi
  • Poliţiştii aplică în continuare norma juridică, până când decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial
2272 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii se gândesc de două ori înainte să dea amenzi. Decizia CCR a scăzut numărul persoanelor sancţionate

După decizia CCR a scăzut numărul persoanelor sanţionate

Chiar dacă, după decizia CCR privind amenzile poliţiştii spun că dau amenzi în continuare, cifrele de astăzi arată că există, totuşi, o reţinere din partea forţelor de ordine.

În raportul de astăzi al Grupului de Comunicare Strategică se arată că, în ultimele 24 de ore, 871 de oameni au fost amendaţi, iar valoarea totală a sancţiunilor a fost de 968.615 de lei.

Dacă ne uităm în ultimele două zile, situaţia este următoarea:

  • 6 mai - 3.592 de oameni amendaţi - sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.022.952 de lei.
  • 7 mai - 3.055 oameni amendaţi - sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.110.730 de lei.

Dacă ne uităm şi mai în urmă, vedem că în 28 aprilie, 4.403 de oameni au fost sancţionaţi, iar valoarea totală a amenzilor a fost de 8.414.581 de lei.

„Facem precizarea că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale privind declararea neconstituţionalităţii unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 (...) se aplică norma juridică în vigoare”, explică Grupul de Comunicare Strategică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici