Poliţistul Cioacă şi-a început activitatea la Poliţia Piteşti

Poliţistul Cristian Cioacă, transferat, de la 1 iunie, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş şi-a început, marţi, prima zi de lucru în mod oficial la Poliţia municipiului Piteşti, în cadrul Biroului de Ordine Publică Urbană.

84 afișări
Imaginea articolului Poliţistul Cioacă şi-a început activitatea la Poliţia Piteşti

Poliţistul Cioacă şi-a început activitatea la Poliţia Piteşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Cristian Cioacă urmează să fie prezentat astăzi colectivului de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Piteşti, unde va ocupa un post unde nu va avea contact cu publicul şi va avea ca sarcini de serviciu întocmirea unor acte care nu au legătură cu cazurile de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipale", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, comisar Sorin Păuna, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

El a primit acceptul şefului IPJ Argeş de a fi transferat la Piteşti după ce a înaintat o cerere în acest sens, motivând că doreşte să fie mai aproape de fiul său Patrik, în vârstă de trei ani.

Inspectorul Cristian Cioacă a declarat, marţi, că este satisfăcut de transferul de la IPJ Braşov la IPJ Argeş.

"Am făcut raport şi am cerut transferul la IPJ Argeş, iar dumneavoastră ştiţi foarte bine pentru care motiv am cerut să vin aici, am venit pentru copilul care trebuie să crească măcar alături de tată, dacă alături de mamă nu se poate. Atât am de spus acum", a declarat, marţi, jurnaliştilor, inspectorul Cristian Cioacă.

Poliţistul Cristian Cioacă este principalul suspect în cazul dispariţiei soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007.

Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei sale, timp în care a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a femeii, scopul fiind - potrivit Parchetului - acela de a vedea cu ce bărbat conversa.

Cioacă a motivat sarcastic, în faţa instanţei supreme, că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă. De altfel, potrivit unor jurnale, poliţistul a susţinut că a primit şi cadouri din străinătate, fără să inte în detalii cu privire la ţara de destinaţie a obiectelor pe care le-ar fi primit, iar ca ofiţer judiciarist nu a întreprins nicio acţiune de găsire a femeii cu care are un copil de aproximativ doi ani. Mai mult, el a sugerat zâmbind jurnaliştilor că soţia sa era imorală.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă în lipsa cadavrului judecătorii l-au eliberat.

La jumătatea lunii mai, echipele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov şi ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au reluat căutările Elodiei Ghinescu, în Poiana Braşov şi într-o altă locaţie din judeţul Argeş.

Procurorul Marius Iacob declara atunci că varianta conform căreia avocata Elodia Ghinescu nu mai este în viaţă este cel mai bine conturată. "Dacă Elodia trăieşte, eu îmi dau demisia", a comentat Iacob.

Săptămâna trecută, procurorul Marius Iacob a anunţat că Poliţia a cerut Administraţiei Cimitirelor să comunice ce persoane au fost înhumate într-o anumită perioadă în Cimitirul Municipal Braşov, pentru a întreba rudele acestora dacă au observat ceva deosebit când au făcut înhumările, această acţiune făcând parte din planul de căutare a Elodiei Ghinescu.

El a spus că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov a solicitat Administraţiei Cimitirelor să comunice ce persoane au fost înhumate într-o anumită perioadă în Cimitirul Municipal, cu intenţia de a discuta cu rudele acestora şi a le întreba dacă au observat ceva deosebit când au făcut înhumările.

Procurorul Marius Iacob a spus, totuşi, că nu este exclusă nici posibilitatea ca poliţistul Cristian Cioacă să fi îngroapat cadavrul avocatei în cimitir sau să-l fi ascuns într-o groapă deja făcută. Iacob a precizat că aceasta este una dintre ipotezele luate în calcul în cadrul anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici