Polonia renunţă la un acord vechi de 30 de ani cu Rusia privind gazoductul Yamal

Polonia renunţă la un acord vechi de 30 de ani cu Rusia, a anunţat luni ministrul Mediului, Anna Moskwa.

1443 afișări
Imaginea articolului Polonia renunţă la un acord vechi de 30 de ani cu Rusia privind gazoductul Yamal

Anna Moskwa (stânga). FOTO Anna Moskwa/ Twitter

Ministrul pentru schimbări climatice Anna Moskwa a declarat luni că Polonia a decis încheierea contractului interguvernamental cu Rusia privind aprovizionarea de gaze naturale prin gazoductul Yamal. Acordul între cele două ţări fusese semnat în anul 1993. 
 
Gazoductul are o lungime de 5.400 de kilometri şi este una dintre cele patru condcute ruseşti din estul Europei. 
 
„Invazia Rusiei în Ucraina confirmă că determinarea guvernului polonez în vederea ruperii de de gazul rusesc este corectă”, a scris Moskwa pe Twitter.
 
 

 

 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici