Poluare cu produse petroliere pe Dunăre

Conducerea Direcţiei Apelor Jiu Craiova a fost sesizată, marţi dimineaţă, că pe Dunăre, la kilometrul fluvial 931-930, în judeţul Mehedinţi, au apărut pete de produs petrolier care se întind de-a lungul portului de pasageri pe o lungime de un kilometru, având o lăţime de patru-cinci metri.

330 afișări
Imaginea articolului Poluare cu produse petroliere pe Dunăre

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Direcţiei Apelor Jiu Craiova, petele de petrol au fost sesizate de poliţiştii de frontieră de la Drobeta Turnu Severin, care au anunţat Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi.

Petele de petrol sunt vizibile pe Dunăre, în zona portului de pasageri de la Drobeta Turnu Severin, la kilometrul fluvial 931-930.

Conform sursei citate, petele de produs petrolier provin probabil de le ape de santină şi se întind de-a lungul portului de pasageri pe o lungime de aproximativ un kilometru, având o lăţime de circa 4-5 metri.

"La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi împreună cu comisarii Gărzii de Mediu. Au fost verificate navele acostate în port, precum şi gurile de evacuare ale SC Secom SA. Reprezentanţii SGA Mehedinţi au acţionat de urgenţă cu substanţe biodegradabile în vederea neutralizării petelor de produs petrolier”, a mai adăugat Direcţia Apelor Jiu Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici