Poluare cu produse petroliere pe râul Jiu

O poluare cu produse petroliere a fost semnalată pe râul Jiu, în apropierea barajului de la Işalniţa, iar reprezentanţii Direcţiei Ape Jiu Craiova au intervenit pentru a opri extinderea irizaţiilor de combustibil.

298 afișări
Imaginea articolului Poluare cu produse petroliere pe râul Jiu

Poluare cu produse petroliere pe râul Jiu

Potrivit Biroului de Presă al Direcţiei Apelor Jiu (DAJ) Craiova, reprezentanţii instituţiei au intervenit, joi, pe râul Jiu, pe sectorul cuprins între localităţile Filiaşi şi Turceni, montând baraje plutitoare absorbante pentru a împiedica extinderea poluării.

"În cursul zilei de ieri (miercuri - n.r.), în jurul orei 08.00, observatorul de la staţia hidrometrică Filiaşi a anunţat telefonic dispecerul de serviciu al DAJ Craiova că pe râul Jiu se observă pete discontinue de produs uleios. Direcţia a trimis o echipă de specialişti de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj pentru a verifica dacă poluarea se confirmă", a declarat purtătorul de cuvânt al DAJ Craiova, Camelia Bărbuţu.

În urma verificării zonei situate între staţia hidrometrică Filiaşi - pod rutier DE 70 amonte, până în localitatea Ţânţăreni (Gorj), s-a constatat că există pete discontinue de produs uleios pe toată suprafaţa apei.

Conform sursei citate, au fost amplasate pe toată lăţimea râului Jiu două baraje pentru ca pata de produs petrolier să nu treacă de la Işalniţa şi să ajungă să polueze Jiul şi pe raza judeţului Dolj, iar pata a fost dispersată, a declarat, joi, Mihai Palaşcă, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Dolj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici