Poluare şi pensionare. Lista localităţilor poluate din care te poţi pensiona mai devreme a fost extinsă

  • Legea pensiilor extinde lista localităţilor poluate din România
  • 30 de ani într-un astfel de oraş reduc vârsta de pensionare cu doi ani
  • Pe listă sunt zone cu extracţii de cărbune, uraniu, minerale ferose şi neferoase
11294 afișări
Imaginea articolului Poluare şi pensionare. Lista localităţilor poluate din care te poţi pensiona mai devreme a fost extinsă

Sursa foto: Mediafaxfoto

Hai să-ţi dau o veste bună, dacă ai locuit 30 de ani într-o localitate poluată permanent din cauza explatării cărbunelui, uraniului, mineralelor feroase şi neferoase şi, în general, a tot ce ţi-a afectat organismul, te poţi pensiona cu doi ani mai devreme.

Lista e lungă şi pe ea apar localităţile Abrud, Baia de Arieş, Lupsa, Roşia Montană, Zlatna, Slobozia, Iacobeni, Vatra Dornei, Margina, Nădrag, Tomeşti, Berbesti, Râmnicu-Vâlcea.

Iar acum, Legea pensiilor a fost modificată şi lista a fost revizuită şi adăugită cu noi localităţi: Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan.

Sigur, te poţi întreba de ce localităţi pe care le puteai mirosi de departe, ca Ploieştiul, nu sunt pe listă. Dar e mai bine să nu încerci să înţelegi logica funcţionarului român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici