Poluarea provenită după prăbuşirea unei galerii de mină se întinde pe Valea Borod pe 17 km

  • Poluarea provenită din mina Corniţel se întinde pe Valea Borod pe o lungime de 17 km.
  • Rezultatele analizelor de laborator indică depăşiri pentru indicatorii: Fier, Mangan şi Zinc, anunţă vineri reprezentanţii Apelor Române.
752 afișări
Imaginea articolului Poluarea provenită după prăbuşirea unei galerii de mină se întinde pe Valea Borod pe 17 km

Poluarea provenită după prăbuşirea unei galerii de mină se întinde pe Valea Borod pe 17 km

Conform acestora, poluarea provenită din mina Corniţel s-a diluat pe râul Crişul Repede la o distanţă de 4 km de coada lacului Lugaş şi se întinde la această oră pe Valea Borod pe o lungime de 17 km. Din analizele şi observaţiile făcute de specialiştii Apele Române Crişuri, unda de poluare s-a atenuat în amonte de oraşul Aleşd, în zona podului din Tinăud (judeţul Bihor), din cauza diluării cu apele râului Crişul Repede şi a sedimentării suspensiilor provenite din mină.

„Având în vedere lungimea cursurilor de apă pe care s-au depus sedimentele, există posibilitatea ca, în cazul unor precipitaţii abundente, acestea să fie antrenate şi, prin urmare, să producă modificări ale aspectului apei în acele zone”, arată specialiştii.

Rezultatele Laboratorului de Calitatea Apei Crişuri din Oradea indică depăşiri pentru indicatorii: Fier, Mangan şi Zinc la primele trei puncte de prelevare. Oxigenul dizolvat, pH-ul şi conductivitatea au fost în limitele admise pentru corpurile respective de apă în toate cele cinci puncte de prelevare. Nu s-a înregistrat mortalitate pisicicolă.

Angajaţii Apelor Române Crişuri au semnalat joi o posibilă poluare în zona minei Corniţel. Incidentul s-a produs ca urmare a prăbuşirii unei galerii de mină nefuncţională de mulţi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici