Polul de atracţie al Bucureştiului. Cum arată noua hartă a centrului vechi al Capitalei - VIDEO

Centrul Vechi al Capitalei a devenit, în ultimii ani, polul de distracţie al Bucureştiului. El atrage în fiecare seară mii de români şi nu numai. Nu există expat sau turist străin care să nu fi petrecut o măcar o seară pe străzile Lipscani, Smârdan, Blănari, Covaci ori pe Strada Franceză.

424 afișări
Imaginea articolului Polul de atracţie al Bucureştiului. Cum arată noua hartă a centrului vechi al Capitalei - VIDEO

Polul de atracţie al Bucureştiului. Cum arată noua hartă a centrului vechi al Capitalei

În prezent, aici există peste 140 de localuri pentru toate gusturile, de la baruri şi restaurante, până la pub-uri şi bistrouri, în fiecare dintre ele proprietarii investind, în medie, între 30.000 şi 170.000 de euro. Banii s-au dus în renovări, amenajări şi utilarea spaţiilor care strâng ca un magnet mii de petrecăreţi în fiecare seară. Zona valorează la o analiză rapidă cel puţin 4,2 milioane de euro, ca investiţii, potrivit unor calcule gandul.info.

Cei mai mulţi întreprinzători aleg să se asocieze în grupuri de două sau trei persoane în vederea realizării unei investiţii în deschiderea unui local, indiferent de specificul acestuia. Sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor provin, de cele mai multe ori, din surse proprii, nu din credite bancare.

Care sunt cele mai "profitabile" străzi

"Cele mai căutate străzi pentru deschiderea de localuri în Centrul Vechi sunt, în prezent, Smârdan, Lipscani şi Strada Franceză, acestea având cel mai mare trafic", a declarat pentru gandul.info Radu Tănăsescu, managing partner al diviziei de retail din cadrul agenţiei imobiliare Coldwell Banker Affiliates. Aceste străzi au şi avantajul de a fi printre primele din zonă care au fost reabilitate de către autorităţile locale.

Citeşte mai multe despre harta centrului vechi al Capitalei pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici