Pomii de Crăciun vor fi identificaţi individual

Pomii de Crăciun vânduţi în pieţe vor fi identificaţi individual cu un sigiliu de tip crotaliu, iar materialul lemnos va putea fi comercializat numai dacă marfa este avizată de către autoritatea silvică, proprietarii depozitelor fiind obligaţi să utilizeze un sistem informatic special de gestiune.

62 afișări
Imaginea articolului Pomii de Crăciun vor fi identificaţi individual

Pomii de Crăciun vor fi identificaţi individual (Imagine: Mediafax Foto)

Proprietarii depozitelor şi cei ai instalaţiilor de prelucrare a lemnului nu vor avea voie să primească, prelucreze ori comercializeze materiale lemnoase decât dacă marfa are un aviz de însoţire. Ei vor fi obligaţi să permită accesul inspectorilor silvici sosiţi în control, să utilizeze sistemul informaţional integral de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL), să deţină un singur registru de intrări-ieşiri pentru materialul lemnos şi să împrejmuiască punctele de lucru, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

Softul SUMAL va fi furnizat gratuit de către autoritatea silvică.

Masa lemnoasă şi materialele lemnoase care nu sunt înregistrate şi pentru care nu se introduc documente în sistemul SUMAL sunt considerate fără provenienţă legală.

În document se mai stabileşte că pomii de Crăciun vor fi identificaţi individual cu sigiliu crotaliu, care se fixează la baza pomului.

Pentru nerespectarea acestor cerinţe vor fi aplicate sancţiuni constând în amenzi cuprinse între 1.500 şi 10.000 lei şi confiscarea mărfii.

Noile reguli vor fi aplicate începând cu 1 octombrie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici