Pompierii au stabilit cauza incendiului devastator de la mănăstirea de maici din Neamţ

Incendiul de la mănăstirea din judeţul Neamţ a pornit din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă materialele combustibile. Mansarda de 400 de metri pătraţi şi acoperişul de 500 de metri pătraţi au ars în urma incendiului. Cărţi şi obiecte de cult s-au făcut scrum în incendiul de la Mănăstire.

9347 afișări
Imaginea articolului Pompierii au stabilit cauza incendiului devastator de la mănăstirea de maici din Neamţ

Pompierii au stabilit cauza incendiului devastator de la mănăstirea de maici din Neamţ

Potrivit ISU Neamţ, incendiul de la Mănăstirea de maici Petru Vodă, din Poiana Teiului, a izbucnit luni seara, în jurul orei 21, la o chilie.

„Ajunşi la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiş. Deoarece exista posibilitatea propagării incendiului la biserică, au fost solicitate forţe în sprijin de la Detaşamentele Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Nu s-au înregistrat victime.

În urma incendiului au ars mansarda pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, mobilier din chilii, cărţi aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult şi aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.

După ce au lichidat incendiul, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind coşul de fum neprotejat termic faţă de un material combustibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
incendiu,
mănăstire,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici