Pompierii din Iaşi au oferit trusou pentru copiii născuţi în noaptea de Crăciun - FOTO

Copiii din familii defavorizate, născuţi în noaptea de Crăciun, la Maternitatea din Iaşi, au primit, luni, câte un trusou şi daruri de la pompieri. Micuţii au primit o maşină de pompieri şi prima carte de poveşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

274 afișări
Imaginea articolului Pompierii din Iaşi au oferit trusou pentru copiii născuţi în noaptea de Crăciun - FOTO

Pompierii din Iaşi au oferit trusou pentru copiii născuţi în noaptea de Crăciun

Ştefana, care a venit pe lume duminică seara, la ora 19, a fost primul bebeluş vizitat de pompieri. Mama ei, Elena, are 17 ani şi este din localitatea ieşeană Dorobanţ. Elena a primit de la pompieri tot ce are nevoie pentru primele zile ale copilului: hăinuţe, produse de igienă, pamperşi, dar şi o icoană, o carte de poveşti şi o maşină de pompieri.

“Un cadou mai frumos nu ştiu dacă puteam să primesc. Am născut seara trecută (duminică – n.r.), la şapte jumătate. Trebuia să nasc în februarie. I-am spus Ştefana Florentina, tocmai pentru că s-a născut de Crăciun. Când creşte o să-i povestesc despre cadoul pompierilor, cu siguranţă”, a declarat Elena Maxim.

Pompierii au dus cadouri şi altor mămăci care au născut în aceste zile. Printre ele, şi Elena Leonte sau Florina Agapi.

“Eu am născut acasă, m-au luat durerile şi până a ajuns ambulanţa am născut. Mai am încă patru copii acasă, ea e al cincilea. Nu mă aşteptam la un aşa cadou de Crăciun, trebuia să se nască de Anul Nou. Frumos cadou a fost”, a povestit Elena Leonte.

“Eu am născut pe 23, seara la şase. Trebuia să nasc pe 25, adică astăzi, dar s-a grăbit. Îl cheamă Eduard”, a spus Florina Agapi.

La maternitatea “Cuza Vodă” din Iaşi s-au născut 4 patru copii în noaptea de Crăciun. Pentru pompierii ieşeni a devenit deja o tradiţie să vină pe 25 decembrie la maternitate să facă o bucurie celor care abia au venit pe lume.

“Este al şaptelea an când salvatorii ieşeni şi-au deschis inimile şi au venit la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, să facă acelaşi gest care a devenit o tradiţie, acela de a aduce un trusou al nou-născutului primului copil născut în noaptea de Crăciun provenit dintr-o familie defavorizată. Ne bucurăm că am ajuns şi în acest an, le mulţumim colegilor care au făcut posibil acest gest şi sperăm din toată inima ca mămicile care au primit astăzi daruri să se bucure la fel ca şi noi”, a declarat mr. Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Pe 27 decembrie pompierii ieşeni vor merge să dea cadouri bebeluşului care s-a născut anul trecut în ziua de Crăciun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici