Pompierii români intervin în Franţa pentru stingerea incendiilor la sud de Bordeaux

  • Misiunea pompierilor români în Franţa continuă, iar luni intervin pentru stingerea incendiilor dîn zona Chapelle Saint Blaise, la dud de Bordeaux.
  • Ei au primit şi sprijinul voluntarilor, care le-au adus salvatorilor apă, alimente şi obiecte de uz sanitar.
132 afișări
Imaginea articolului Pompierii români intervin în Franţa pentru stingerea incendiilor la sud de  Bordeaux

Luni dimineaţa, pompierii români intervin de la ora 08.00, pentru stingerea incendiilor în zona Chapelle Saint Blaise, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă, Franţa.

Astfel, 36 de pompieri intervin cu cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 l şi un microbuz în zona zona Chapelle Saint Blaise.

„Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor. Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse. În aceste zile solicitante pentru pompierii români, în afară de suportul continuu al autorităţilor franceze, un real sprijin a fost oferit şi de voluntarii care au adus colegilor noştri apă, alimente şi obiecte de uz sanitar”, transmite, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice. Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici