Ponta a cerut filialelor PSD să organizeze centre de colectare, pentru ajutorarea sinistraţilor

PSD anunţă că a cerut organizaţiilor judeţene şi membrilor săi de partid să vină în ajutorul cetăţenilor din judeţele Vrancea şi Buzău şi din celelalte zone afectate de căderile masive de zăpadă din ultimele zile.

235 afișări
Imaginea articolului Ponta a cerut  filialelor PSD să organizeze centre de colectare, pentru ajutorarea sinistraţilor

Ponta a cerut filialelor PSD să organizeze centre de colectare, pentru ajutorarea sinistraţilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Partidul Social Democrat a adresat astăzi un apel către toate organizaţiile sale judeţene şi către membrii săi de partid să vină în ajutorul cetăţenilor români din judeţele Vrancea şi Buzău şi din celelalte zone afectate de căderile masive de zăpadă din ultimele zile. Preşedintele partidului, Victor Ponta, şi secretarul general, Liviu Dragnea, au solicitat filialelor judeţene ale PSD să organizeze de urgenţă centre de colectare, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie stabilite rutele de transport şi destinaţiile convoaielor de ajutoare", se arată într-un comunicat al PSD.

În adresa trasmisă către organizaţiile PSD se precizează că "prima necesitate o reprezintă colectarea de alimente neperisabile, cu termenul de valabilitate de cel puţin şase luni de zile, care pot fi depozitate la temperaturi scăzute (conserve, paste făinoase, făină, ulei, mălai, zahăr, orez, biscuiţi, ciocolată, apă minerală, ceai, cafea etc.)".

Totodată, PSD solicită filialelor sale să trimită lopeţi pentru deszăpezire, aparate de încălzire pe bază de combustibil solid sau lichid (sobe de mici dimensiuni), precum şi generatoare pentru producerea energiei electrice.

De asemenea, conducerea PSD a făcut un apel în special către organizaţiile din judeţele limitrofe zonelor afectate să-i contacteze pe întreprinzătorii care pot pune la dispoziţie utilaje pentru operaţiunile de deszăpezire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici