Ponta: Adevăraţii revoluţionari vor primi bani, nu şi impostorii din echipa Dumitru Costin - Mihăieş

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Buzău, că drepturile "adevăraţilor" revoluţionari vor fi achitate, existând bani alocaţi în acest sens, însă nu vor fi daţi bani "impostorilor" revoluţionari de genul celor făcuţi de "echipa Dumitru Costin - Mihăieş", transmite corespondentul MEDIAFAX.

1872 afișări
Imaginea articolului Ponta: Adevăraţii revoluţionari vor primi bani, nu şi impostorii din echipa Dumitru Costin - Mihăieş

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Victor Ponta a spus că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie '89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul a precizat însă că sunt şi "impostori revoluţionari făcuţi de echipa Dumitru Costin - Mihăieş" iar aceştia nu vor fi niciodată plătiţi.

”Există o categorie de oameni care chiar au participat la Revoluţie, circa 4-5.000 de oameni, şi o categorie de impostori făcuţi revoluţionari de echipa Dumitru Costin - Mihăieş. Bani pentru impostori nu o să dăm niciodată, pentru adevăraţii revoluţionari, victime, urmaşi, răniţi, pentru cei cu merite deosebite vom plăti, avem alocaţi bani. I-am dat dreptate lui Boc în trecut când eu eram şeful Opoziţiei când a spus că nu plăteşte, ştia că s-au dat certificate false de către Costin, era secretarul lui de stat când l-a arestat DNA, eu eram şeful opoziţiei, i-am dat dreptate atunci, pentru revoluţionari trebuie daţi bani, pentru impostori nu. După ce am fost criticat că dau banii la revoluţionari, acum sunt criticat că nu dau, orice-aş face sunt criticat. Eu îi apreciez foarte mult pe revoluţionari şi merită recompensaţi, cei treziţi revoluţionari în 2010 şi 2011 nu, le dădea certificate un domn, era prieten cu doamna Udrea, cu Costin, care e acum la puşcărie", a declarat, la Buzău, Victor Ponta.

Aproximativ 200 de revoluţionari s-au adunat, luni, la Guvern pentru a protesta faţă de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii Revoluţiei şi au anunţat că vor organiza zilnic manifestaţii pentru a cere Executivului respectarea acestei legi. Protestatarii au strigat "Jos Ponta", "Jos Băsescu" şi "Fără discriminare", cu referire la faptul că, prin modificarea Legi 341/2004, nu mai primesc toţi revoluţionarii indemnizaţiile acordate iniţial. Ei au venit cu steaguri ale Revoluţiei, pe care au prins panglici negre de doliu.

După ora 14.00, o parte din manifestanţi au blocat pentru scurt timp Bulevardul Aviatorilor, fiind îndepărtaţi de jandarmi, la care protestatarii au strigat "Mercenarii".

Revoluţionarul Dumitru Dincă a leşinat atunci, fiind transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca.

Jandarmeria Capitalei a solicitat Prefecturii Bucureşti acordul pentru a interveni în vederea deblocării circulaţiei, pe care l-a primit. Totodată, negociatori ai Jandarmeriei au discutat cu protestatarii înainte să intervină pentru deblocarea traficului, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

O delegaţie a protestatarilor fost invitată la Guvern pentru a discuta cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ei şi-au expus revendicările şi au stabilit cu ministrul ca săptămâna viitoare să aibă o nouă întâlnire.

În prezent, sunt aproximativ 22.000-23.000 de deţinători de certificate de revoluţionar, dintre care aproximativ 16.000 de luptători remarcaţi prin fapte deosebite, aproximativ 2.200 de luptători răniţi, circa 600-650 de luptători reţinuţi, 150-200 de răniţi şi reţinuţi, 2.000 de urmaşi ai eroilor martiri şi alţi 150-200 de participanţi, aceştia din urmă având doar un titlu onorific şi neprimind indemnizaţie, a mai precizat atunci Gheorghe Grosu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici