Ponta anunţă că este nemulţumit de prefecţii din Constanţa şi Brăila

Premierul Victor Ponta a anunţat că este nemulţumit de activitatea prefecţilor din Brăila şi Constanţa, vicepremierul Gabriel Oprea precizând la rândul său că i-a propus premierului să fie analizată activitatea acestor doi prefecţi în timpul deszăpezirilor.

354 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă că este nemulţumit de prefecţii din Constanţa şi Brăila

Ponta anunţă că este nemulţumit de prefecţii din Constanţa şi Brăila (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că, dacă va fi cazul, în şedinţa de miercuri va fi decisă schimbarea acestora.

"Cred că cei mai mulţi dintre dumneavoastră şi-au făcut datoria. Sunt şi probleme, la Constanţa şi la Brăila nu sunt mulţumit de coordonarea managerială din partea prefecturilor. O să facem o analiză şi o să luăm măsurile care se impun", a spus Ponta prefecţilor, în comandamentul de iarnă.

La rândul său, vicepremierul Gabriel Oprea a precizat că a efectuat o analiză împreună cu ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, şi i-a propus premierului Ponta o analiză a prefecţilor din Constanţa şi Brăila.

Joi dimineaţa, premierul Victor Ponta a anunţat că va analiza împreună cu ministrul interimar de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, cine sunt prefecţii care nu au fost "la înălţimea aşteptărilor" în timpul operaţiunilor de deszăpezire, pentru a stabili cine anume trebuie înlocuit.

Întrebat de jurnalişti dacă vor fi schimbaţi prefecţii din Brăila şi Constanţa, premierul a spus că anunţul va fi făcut imediat cum decizia este luată, precizând din nou că va discuta cu vicepremierul Oprea, după ce a avut o discuţie în acest sens şi cu vicepremierul Liviu Dragnea.

Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat, miercuri seara, că, joi, îi va propune premierului Victor Ponta şi ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcţie a doi prefecţi şi a unui subprefect, pentru deficienţe în operaţiunile de deszăpezire, spunând că este nemulţumit de prefectul din Brăila, care "s-a lăsat înzăpezit", şi neincluzându-l pe prefectul din Constanţa pe lista celor de care este mulţumit.

Schimbările de prefecţi şi subprefecţi nu pot fi efectuate decât prin hotărâre de guvern.

Tot miercuri seara, premierul Victor Ponta a anunţat, după ce subprefectul judeţului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competenţă, acestea vor fi înlocuite.

Subprefectul de Brăila, Ionuţ Grosu, a transmis Guvernului, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul judeţului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Prefectul judeţului Buzău a fost eliberat, miercuri, din funcţie de Guvern.

Membrii comandamentului de iarnă, reunit la Guvern, au extins stare de alertă pentru celelalte judeţe avertizate, miercuri, prin cod roşu, respectiv Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, după ce această stare a fost declarată, luni, pentru judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici