Ponta: Dacă azi vrem să-i luăm maşina unuia căruia i-am luat permisul de 5 ori şi a făcut şi accidente, nu putem. Vreau să arăt că art. 44 din Constituţie privind proprietatea e revizuibil

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vrea să arate că articolul 44 din Constituţie, care priveşte proprietatea, este revizuibil, el spunând că o decizie privind modificarea acestuia trebuie să fie asumată şi să aibă la bază voinţă politică.

936 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă azi vrem să-i luăm maşina unuia căruia i-am luat permisul de 5 ori şi a făcut şi accidente, nu putem. Vreau să arăt că art. 44 din Constituţie privind proprietatea e revizuibil

Victor Ponta (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze unele declaraţii din mediul public potrivit cărora articolul 44 este nerevizuibil, Ponta a răspuns: "Până la urmă te duci la articolul care spune că e nerevizuibil şi-l revizuieşti. Important este dacă vrei, important este dacă există decizia politică şi asumată. Te duci la articolul care spune că 44 e nerevizuibil şi îl revizuieşti pe ăla şi atunci e revizuibil şi 44".

Ponta a dat exemplul unor situaţii concrete care nu îşi găsesc în acest moment o rezolvare corectă din cauza formei în care este reglementată proprietatea în acest moment.

"Eu vin şi vă spun că sunt lucruri concrete cu care ne întâlnim: Poliţia Română ţine garaje întregi de maşini confiscate şi furate, că nu avem voie să le valorificăm, că e dreptul de proprietate. Toată lumea din Europa care respectă dreptul de proprietate mult mai mult decât România le vinde domn'e, şi cu asta basta. Noi trăim în nişte situaţii absurde, adică vreţi să nu vindem maşinile confiscate că nu ştiu cine v-a zis dumneavoastră că nu se poate revizui articolul 44. Eu vreau să vă arăt că se poate dacă vrei. Întrebarea este dacă există voinţă", a spus Ponta.

El a arătat că multe situaţii sunt blocate şi a pledat pentru deblocarea acestora, care se poate face prin reglementarea proprietăţii în noua Constituţie.

"Azi, dacă vrem să confiscăm o căruţă a celui care a mers să fure stâlpii de înaltă tensiune, nu avem voie, că aşa a spus Curtea. Dacă azi vrem să-i luăm maşina unuia căruia i-am luat permisul de cinci ori şi a făcut şi accidente, nu putem. Dacă azi vrem să facem conexiunea cu Republica Moldova, să îngropăm conducta în pământ, într-o lună, nu în doi ani, nu putem. Problema e că noi de ani de zile ne blocăm - autostrada spre mare a stat doi ani după exproprieri", a spus Ponta.

El a arătat că România a fost ţara celor care explicau cum nu se poate şi că el vrea ca Guvernul său şi actuala majoritate să arate că în România se poate şi că toate lcururile care au fost blocate până acum din lipsă de curaj sau din lipsă de inteligenţă pot fi deblocate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici