Ponta, despre actualizarea listelor de rezervişti: Discuţia e neserioasă, nu trebuie să stârnim panică

Premierul Victor Ponta a apreciat că nu trebuie "stârnită panica" în rândul populaţiei vorbind despre actualizarea listelor de rezervişti, deoarece în secolul XXI este importantă tehnologia şi nu numărul de soldaţi, el arătând astfel că discuţia pe tema rezerviştilor este una "neserioasă".

980 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre actualizarea listelor de rezervişti: Discuţia e neserioasă, nu trebuie să stârnim panică

Ponta, despre actualizarea listelor de rezervişti: Discuţia e neserioasă, nu trebuie să stârnim panică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Premierul a făcut această afirmaţie în cadrul unei emisiuni a postului public de radio, după ce a fost întrebat cât de periculoase sunt evoluţiile din zona României, deoarece preşedintele Traian Băsescu a menţionat recent că se impune necesitatea actualizării listelor de rezervişti.

"Eu sunt de părere că nu trebuie să stârnim panică în populaţie şi de asemenea, ca să fim foarte serioşi, în secolul XXI nu mai vorbim de număr de soldaţi, vorbim de tehnologia pe care o avem la dispoziţie", a spus Ponta..

Referitor la achiziţionarea avioanelor multirol F16, şeful Executivului a afirmat că, anul trecut, a aprobat "cu sufletul îndoit" achiziţionarea acestora, dar prezentul a arătat că a fost o măsură necesară.

"M-am gândit «domne', cu banii ăia mai puteam să facem nişte spitale, puteam să mai facem nişte şcoli», iată că acum, când se pune problema unui pericol chiar militar foarte aproape de graniţele României, îmi dau seama că banii cheltuiţi pentru a avea o tehnologie militară performantă nu sunt chiar bani aruncaţi, ci dimpotrivă, îţi garantează o securitate de care avem nevoie. Dar să vorbim de rezervişti mi se pare o chestiune neserioasă", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că trebuie refăcută capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie, mulţi fiind plecaţi la muncă în străinătate, precizând că în cadrul CSAT s-a discutat această problemă.

Preşedintele a spus că "va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie" şi a menţionat că guvernele vor trebui să înţeleagă că este un imperativ creşterea capacităţii de luptă a armatei române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici