Ponta, despre scandalul cărnii de cal: Fac un apel la presă să nu ne împuşcăm singuri în picior

Prim-ministrul Victor Ponta a făcut, vineri, la Sibiu, un apel la presă să aştepte rezultatele verificărilor care se fac în cazul scandalului cărnii de cal şi să nu vehiculeze nume de companii, spunând: "Să nu ne împuşcăm singuri în picior".

208 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre scandalul cărnii de cal: Fac un apel la presă să nu ne împuşcăm singuri în picior

Ponta, despre scandalul cărnii de cal: Fac un apel la presă să nu ne împuşcăm singuri în picior

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă are informaţia că producătorul conservelor implicate în scandalul cărnii de cal din Marea Britanie este Scandia Sibiu şi a răspuns că nu este nimic confirmat.

"Nu este confirmat. Fac un apel la presa română să nu ne împuşcăm singuri în picior. Avem un talent extraordinar să ţipăm în România, noi, ceva ce nu este confirmat în Marea Britanie. Preşedintele ANSVSA a anunţat foarte clar că a luat toate măsurile de verificare, dar dacă noi suntem primii care strigăm în România - fără să ştim foarte sigur, că bănuiesc că nu aţi văzut conservele şi cu atât mai puţin le-aţi examinat - dacă noi strigăm primii chestia asta ne facem rău şi distrugem firmele din România", a răspuns Ponta.

Acesta a adăugat că verificările care se fac respectă toate normativele Uniunii Europene.

În plus, Ponta a spus că presa ar trebui să aştepte confirmarea oficială înainte de a vehicula numele unor firme.

"Din câte ştiu, compania Scandia este o companie care a făcut investiţii importante în tehnologie. Începem şi omorâm firmele româneşti doar ca să facem o ştire la televizor? Aici chiar fac un apel la responsabilitatea tuturor", a conchis Ponta.

Carne de cal a fost depistată, în Marea Britanie, într-un lot de conserve de carne etichetate drept "vită" şi fabricate în România, au anunţat autorităţile britanice, citate de ziarul The Guardian.

Autoritatea britanică pentru Alimentaţie (FSA) a comunicat că produsul a fost fabricat în România, în ianuarie 2013, fiind comercializat în lanţurile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) şi Quality Save.

În timpul unui control de rutină, în conservele etichetate drept "vită" au fost descoperite cantităţi de carne de cal în proporţie cuprinsă între 1 şi 5%.

Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, spunea, joi seară, că a fost identificată firma românească producătoare a conservelor de vită feliată în care, după verificări în Marea Britanie, a fost găsită carne de cal şi că au fost demarate controale la aceasta. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) preciza, la Realitatea TV, că respectivele controale vizează trasabilitatea, de la materia primă la produsul finit.

Mănăstireanu declara că, în cazul în care ponderea cărnii de cal în conservele de vită depăşeşte 1%, este vorba despre fraudă.

El mai spunea că, în funcţie de rezultatele controalelor la producătorul conservelor, vor fi luate măsurile care se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici