Ponta: Dotarea şcolilor, starea infrastructurii acestora, în responsabilitatea autorităţilor locale

Dotarea şcolilor, starea infrastructurii acestora şi achiziţia de microbuze pentru transportul elevilor sunt în responsabilitatea autorităţilor locale, iar "de profesori, manuale şi de ce se învaţă "se ocupă" Ministerul Educaţiei, a spus premierul Victor Ponta, vineri, la Palatul Victoria.

228 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dotarea şcolilor, starea infrastructurii acestora, în responsabilitatea autorităţilor locale

Premierul Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Partea de infrastructură este în responsabilitatea celor care administrează şcoala. Nu sunt toate resursele financiare necesare, dar vreau să fie foarte clar, cum arată şcoala, cum se fac reparaţii, cum se fac investiţii, trebuie să fie clar delimitat şi departajat, deciziile aparţin comunităţii locale şi reprezentanţilor autorităţilor locale. Ministerul Educaţiei se ocupă de profesori, de ce se învaţă, de manuale. De şcoală şi de toată infrastructura trebuie din ce în ce mai mult să dăm responsabilitate, decizie şi, sigur, resurse financiare, autorităţii locale. În acest sens, anul acesta, pentru prima dată şi achiziţia de microbuze se face tot pe sistemul autorităţilor locale", le-a spus Ponta participanţilor la o videoconferinţă convocată pentru analizarea problemelor existente înainte de deschiderea anului şcolar.

Totodată, premierul a cerut reducerea birocraţiei şi eliminarea suprapunerilor decizionale dintre autorităţile locale şi structurile Ministerului Educaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici