Ponta: Guvernul face demersuri pentru recunoaşterea suferinţelor prin care a trecut poporul evreu

Guvernul a făcut şi face demersurile necesare pentru asumarea greşelilor trecutului, pentru recunoaşterea suferinţelor prin care a trecut poporul evreu, inclusiv în România, astfel încât asemenea lucruri să nu se mai repete, afirmă premierul Victor Ponta într-un mesaj cu ocazia sărbătorii Roş Haşana.

173 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul face demersuri pentru recunoaşterea suferinţelor prin care a trecut poporul evreu

Ponta: Guvernul face demersuri pentru recunoaşterea suferinţelor prin care a trecut poporul evreu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Roş Haşana este Anul Nou evreiesc.

"Cu ocazia sărbătorii Roş Haşana 5775, aş dori să aduc urările mele de bine, de bucurie şi pace tuturor membrilor comunităţii evreieşti din România şi întregului popor evreu. Sărbătoarea Anului Nou evreiesc este una a bucuriei şi, totodată, este o vreme a amintirii trecutului şi o sărbătoare a iertării. Guvernul României a făcut şi face demersurile necesare pentru asumarea greşelilor trecutului, pentru recunoaşterea suferinţelor prin care a trecut poporul evreu, inclusiv în ţara noastră, şi pentru a reuşi ca, astăzi, împreună, să putem face ca asemenea lucruri să nu se mai repete", afirmă Ponta în mesaj.

El adaugă că evreii români sunt "o prezenţă caldă, un ferment intelectual" excepţional de activ, o experienţă a diversităţii pozitive, şi îşi exprimă speranţa că această prezenţă va continua să joace acelaşi rol în comunitatea românească pentru multă vreme de acum încolo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici