Ponta i-a felicitat pe absolvenţii Liceului francez: Sper ca Poliţia să nu verifice şi aici rezultatele

Premierul Victor Ponta şi omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, au asistat la ceremonia de inaugurare a noului sediu din Bucureşti al Liceului francez Anna de Noailles, Ponta felicitându-i pe absolvenţii din acest an şi adăugând că speră ca Poliţia să nu verifice şi aici rezultatele la bacalaureat.

490 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a felicitat pe absolvenţii Liceului francez: Sper ca Poliţia să nu verifice şi aici rezultatele

Ponta i-a felicitat pe absolvenţii Liceului francez: Sper ca Poliţia să nu verifice şi aici rezultatele (Imagine: Tibi Bologh/ Arhiva Mediafax Foto)

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a apreciat faptul că, după mai multe tentative eşuate de construcţie a unui nou sediu, liceul francez va putea organiza cursuri într-o altă locaţie, mult mai adecvată necesităţilor.

El a arătat că mai mult de o treime dintre absolvenţi ajung să studieze mai departe în Franţa şi a remarcat faptul că 30 din 32 de elevi au absolvit ultimul examen de bacalaureat la această unitate şcolară.

Premierul Ponta, la rândul său, i-a felicitat pe absolvenţi, adăugând că speră ca Poliţia să nu verifice şi aici rezultatele la bacalaureat şi precizând în acelaşi timp că este sigur că totul a fost foarte bine organizat.

"Vă felicit pentru rezultatele de la bacalaureat şi sper ca Poliţia să nu verifice rezultatele. Sunt sigur că totul a fost foarte bine organizat", a spus Ponta.

Noul sediu al liceului francez din Bucureşti, cu o capacitate de 1.200 de elevi de la gradiniţă până în clasa a XII-a, construit pe un teren de 2,4 hectare de lângă Academia de Poliţie din Băneasa în urma unei investiţii de 18 milioane euro, va fi funcţional începând cu anul şcolar 2013-2014.

Lucrările de construcţie au început în ianuarie 2012 şi au fost finalizate în acest an.

Liceul francez Anna de Noailles a avut un efectiv de 450 de elevi în 2005, 750 în 2009, 846 în 2011 şi 864 elevi în 2012, dintre care, de regulă, jumătate sunt de origine franceză, circa 30% au naţionalitate română şi restul sunt de alte naţionalităţi.

Taxa de şcolarizare, în funcţie de vârstă şi de naţionalitate, variază de la 17.000 la 26.000 de lei anual.

Liceul francez din Bucureşti a fost deschis în 1940, a fost închis în 1948 de către regimul comunist şi a fost redeschis în 1965, iniţial doar pentru diplomaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici