Ponta: Interceptările autorizate doar de judecător, rămân 48 de ore dispuse de procuror

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că în cazul interceptărilor social-democraţii susţin varianta ca acestea să fie autorizate doar de judecător, însă din "considerente practice" se va menţine termenul de 48 de ore în care acestea pot fi dispuse de procuror.

88 afișări
Imaginea articolului Ponta: Interceptările autorizate doar de judecător, rămân 48 de ore dispuse de procuror

Premierul Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a fost întrebat, înainte de şedinţa USL, asupra propunerilor de revizuire a Constituţie, care va fi formula susţinută de social-democraţi în situaţia interceptărilor.

"În privinţa interceptărilor, se schimbă un lucru important şi anume nu vor mai exista nici măcar pe siguranţă naţională mandate date doar de procuror, şi acolo trebuie avizul judecătorului. Însă pentru considerente practice, cele 48 de ore sunt necesare", a replicat Ponta.

Comisia de revizuire a Constituţiei şi-a suspendat, marţi seară, lucrările, fiind invocată lipsa de cvorum, chiar când se afla în discuţie reglementarea privind regimul interceptărilor, după adoptarea amendamentului care instituie autorizarea acestora de către judecător.

Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că va fi prevăzută posibilitatea ca procurorul, în cazuri excepţionale, să poată dispună interceptarea convorbirilor sau măsuri similare, fiind în discuţie însă perioada luării acestor măsuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici