Ponta le-a spus miniştrilor că şi lui Dumnezeu trebuie mulţumit pentru pagube mici la inundaţii

Premierul Victor Ponta le-a spus miniştrilor că trebuie "să-I mulţumim lui Dumnezeu" pentru că efectele inundaţiilor au fost mai mici în România în raport cu situaţia din alte state europene, dar a susţinut că şi buna organizare a autorităţilor implicate a contribuit la acest lucru.

372 afișări
Imaginea articolului Ponta le-a spus miniştrilor că şi lui Dumnezeu trebuie mulţumit pentru pagube mici la inundaţii

Ponta le-a spus miniştrilor că şi lui Dumnezeu trebuie mulţumit pentru pagube mici la inundaţii (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

La începutul şedinţei de guvern, premierul le-a mulţumit vicepremierului Liviu Dragnea, miniştrilor, directorului de la Apele Naţionale şi prefecţilor pentru că, în cele două zile în care el a lipsit din ţară, s-au "organizat" şi au luat măsurile necesare pentru prevenirea şi îndepărtarea efectelor cauzate de ploi şi inundaţii. Totodată, Ponta i-a rugat pe aceştia să rămână la fel de vigilenţi, sub coordonarea lui Dragnea.

"Înţeleg că nu sunt lucruri foarte grave, cel puţin legate de Dunăre, dar vremea este în continuare aşa cum este şi aş vrea să facem ca şi până acum. Cu cât mai multă pregătire înainte, cu atât atât mai mici sunt efectele sau cu atât mai puţin rele sunt urmările", a atenţionat primul-ministru.

El le-a spus miniştrilor că vor fi alocate fonduri suplimentare pentru lucările necesare digurilor, dar a subliniat faptul că foarte importantă este organizarea factorilor competenţi în domeniu.

"Mai sunt câteva zile sau nu ştiu câte sunt de ploaie, trei, patru...Pentru agricultură sunt bune zilele astea de ploaie, pentru ceilalţi nu sunt bune, că avem şi necazuri. Vreau doar să vă spun că, faţă de situaţia din alte ţări europene, trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu, la noi a fost mult mai puţin rău, dar şi organizarea bună ne ajută să scăpăm de necazuri", a mai spus premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici