Ponta: Liderii sindicali strigă puţin pentru a fi la TV, Guvernul lucrează serios, cu soluţii clare

Guvernul va discuta cu sindicatele din administraţie despre problema salarizării, dar cu soluţii sustenabile, nu adoptate sub presiune şi nefinanţabile, a declarat premierul Victor Ponta, arătând că liderii sindicali "strigă puţin" pentru a apărea la TV, dar miniştrii lucrează serios.

141 afișări
Imaginea articolului Ponta: Liderii sindicali strigă puţin pentru a fi la TV, Guvernul lucrează serios, cu soluţii clare

Ponta: Liderii sindicali strigă puţin pentru a fi la TV, Guvernul lucrează serios, cu soluţii clare (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Pe 1 iulie, intră în vigoare salariul minim de 1.050 lei şi la 1 ianuarie de 1.200 lei. Ce au dreptate oamenii este că tot am împins de jos şi s-au aglomerat totţi la salariul minim şi vreau să vă rog să discutaţi, să găsim soluţii. Liderii sindicali îşi fac treaba lor, strigă puţin să-i vedem la televizor, dumneavoastră lucraţi serios ca să găsim soluţii pe care însă să le putem după aceea şi ţine pe termen lung. Nu vreau să acceptăm sub presiune şi mâine să nu mai fie bani. Vreau să fie lucrat serios", a spus Ponta miniştrilor cu atribuţii în domeniu, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Angajaţi din administraţia publică locală participă, miercuri, la un miting de protest în Piaţa Victoriei, ameninţând în plus cu declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

Revendicările funcţionarilor din administraţia publică locală vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, din 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, precum şi creşteri salariale pentru salariaţii din administraţia publică locală sau aplicarea, din acest an, a Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Lierii sindicali au spus că în cazul în care după această acţiune de protest Guvernul României va adopta "aceeaşi atitudine sfidătoare" faţă de problemele salariaţilor, federaţia sndicală va demara procedura pentru organizarea următoarei acţiuni de protest stabilită, respectiv greva generală pe termen nelimitat în administraţia publică locală.

Potrivit acestora, la acţiunea de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale ar urma să participe şi alte federaţii din acest sector de activitate, existând deja un protocol încheiat în acest sens.

Federaţia sindicală a declanşat, în luna ianuarie, conflictul colectiv de muncă, a înştiinţat Guvernul despre acest lucru, iar în luna februarie a organizat o grevă de avertisment, care a presupus întreruperea programului de lucru timp de o jumătate de oră în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora.

De asemenea, peste 32.000 de funcţionari din administraţia publică locală, din 36 de judeţe, au făcut, în 30 aprilie, grevă generală de o zi, ei solicitând creşteri salariale de 10 la sută şi acordarea tichetelor de masă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici