Ponta: Numărul bugetarilor cu venituri lunare peste 1.000 euro se ridică la 97.000 persoane

Numărul bugetarilor care cumulează din diferite surse venituri lunare de peste 1.000 euro se ridică la 97.000 persoane, conform datelor centralizate de Ministerul Finanţelor în procesul de analiză a taxei de solidaritate, a declarat premierul Victor Ponta.

1204 afișări
Imaginea articolului Ponta: Numărul bugetarilor cu venituri lunare peste 1.000 euro se ridică la 97.000 persoane

Ponta: Numărul bugetarilor cu venituri lunare peste 1.000 euro se ridică la 97.000 persoane (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu cred că 1.000 de euro este o sumă uriaşă, dar îţi asigură un trai decent. Pe lângă ei sunt 1,2 milioane de bugetari şi 6 milioane de pensionari care au venituri mult mai mici. Trebuie să existe o posibilitate să îndrepţi aceste lucruri. Argumentul de a încerca să reducem în zona bugetară acest tip de venituri absolut anormale este în special pentru cei din Hidroelectrica, Rovinari, Turceni", a spus Ponta, la Realitatea TV.

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, declara, marţi, premierul Victor Ponta.

El amintea că Guvernul USL intenţionează să aplice de anul viitor cote diferenţiate de impozit, în funcţie de nivelul salariilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici