Ponta şi Antonescu îşi menţin poziţiile contrare privind definirea căsătoriei în Constituţie

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au ajuns la un acord, joi, în privinţa definirii căsătoriei ca relaţie între un bărbat şi o femeie în noua Constituţie, cei doi având poziţii fundamental diferite pe care şi le menţin, votul asupra amendametului deja adoptat urmând a fi reluat.

740 afișări
Imaginea articolului Ponta şi Antonescu îşi menţin poziţiile contrare privind definirea căsătoriei în Constituţie

Victor Ponta şi Crin Antonescu

Astfel, după reuniunea neprogramată de la Palatul Parlamentului, Ponta şi Antonescu au admis că au poziţii fundamental diferite în ceea ce priveşte definirea casătoriei ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, amendament votat deja de Comisia de revizuire a Constituţiei cu majoritate largă.

Cei doi lideri ai USL au precizat că nu au ajuns la un acord şi că îşi menţin poziţiile diferite.

Ponta a spus că nu vede de ce actuala prevedere din Constituţie, care defineşte căsătoria ca relaţie între "soţi", ar trebui schimbată, în timp ce Antonescu a subliniat că îşi menţine părerea iniţială, privind definirea casătoriei ca relaţie între un bărbat şi o femeie.

Antonescu a spus că, dacă se va solicita în Comisia de revizuire o reluare a votului, atunci va supune din nou la vot amendamentul, comisia urmând să decidă.

"Am dat un vot miercuri. Dacă se va solicita reluarea votului, o repronunţare, o vom face. În ce mă priveşte, îmi menţin poziţia", a spus Antonescu, arătând că nu există o decizie politică luată la nivelul USL în această privinţă.

La rândul său, Ponta a spus că va rămâne cum va decide comisia şi după aceea plenul.

"Eu cred şi îmi exprim punctul de vedere că actuala prevedere constituţională, după care, sigur, avem Codul civil, e foart clară. Ştiţi vreo problemă creată de acest articol? De ce-l schimbăm? Comisia la final va face o periere a tuturor articolelor", a spus Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost cel care, la întrebările insistente ale jurnaliştilor, a admis existenţa punctelor de vedere diferite.

"Da, în acest subiect, în contextul în care a ajuns să fie discutat, există nişte puncte de vedere diferite. E foarte simplu, se va reveni finalmente asupra articolului. Dacă el va avea două treimi pentru forma veche sau pentru forma care s-a adoptat ieri, va trece, dacă nu, nu. Domnul prim-ministru are o părere, eu am o alta, ce e aşa de complicat? Deciziile se iau în comisie. Haideţi să nu facem aici un simpozion", le-a spus Antonescu jurnaliştilor.

La rândul său, Ponta a spus, răspunzând unei întrebări, că nu susţine pe viitor, în virtutea menţinerii actualei prevederi, căsătoriile între persoane de acelaşi sex, precizând că opoziţia sa se bazează pe inutilitatea modificării unei prevederi existente care a "mers" bine până acum.

"Dar de ce trebuie modificat ceva ce până acum a mers foarte bine? Dar e inutilă discuţia. Domnul Antonescu şi cu mine ne declarăm excedaţi de această problemă a dumneavoastră. Mulţumim, o zi bună", a încheiat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici