Video Portul Midia: Căpitanul unui pescador scufundat a murit la spital

Un pescador românesc s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Portul Midia, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a unor probleme tehnice.

3 afișări

Căpitanul pescadorului a murit la spital în urma unui stop cardiorespirator, cauzat de un şoc hipotermic.

Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat că în jurul orei 6.45, pescadorul Yldirimlar 1, pavilion România, a anunţat autorităţile că pluteşte în derivă în apropiere de digul de nord al Portului Midia şi că ia apă la bord.

În jurul orei 7.10, nava s-a scufundat parţial. Autorităţile portuare au trimis în sprijinul marinarilor remorcherul Alexandria 5, care a reuşit să recupereze trei dintre membrii echipajului.

Căpitanul Adrian Ortensiu Melincovici a fost scos din apă cu ajutorul unei şalupe. Bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în stare de şoc hipotermic. Medicii au încercat să îl salveze, însă nu au reuşit, pacientul decedând în urma unui stop cardiorespirator.

Potrivit cadrelor medicale, starea de sănătate a celorlalţi trei marinari este bună.

În urma primelor cercetări, specialiştii susţin că pescadorul s-a scufundat din cauza vremii nefavorabile şi a unor probleme la motor. Cazul este anchetat de lucrătorii Serviciului Cercetare din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici