Poşta Română a urcat 6 locuri în clasamentul celor mai bune servicii poştale din lume

  • Compania Naţională Poşta Română ocupă poziţia 44 într-un raport al Uniunii Poştale Universale (UPU) care analizează serviciile poştale din 170 de ţări.
  • Anul trecut, compania s-a aflat pe locul 50, precizează un comunicat.
362 afișări
Imaginea articolului Poşta Română a urcat 6 locuri în clasamentul celor mai bune servicii poştale din lume

Poşta Română a urcat 6 locuri în clasamentul celor mai bune servicii poştale din lume

UPU clasifică serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă. Dacă, în 2019, Poşta Română obţinea un scor de 47,81 de puncte, anul acesta compania a înregistrat o creştere de 6,97 de puncte, urcând de pe poziţia 50, pe poziţia 44, înaintea unor ţări precum Danemarca, Letonia, Islanda, etc.

Pentru realizarea raportului s-a luat în calcul şi dezvoltarea serviciilor poştale în contextul pandemiei Sars-Cov-2. Deciziile luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile au afectat fiabilitatea poştală la nivel mondial, operatorii fiind nevoiţi să oprească temporar traficul poştal internaţional pe mai multe rute.

„Toate datele arată un nivel de dezvoltare poştală. Deşi a fost un an greu în care ne-am confruntat cu provocări majore, observăm o avansare a companiei în acest clasament şi o performanţă în comparaţie cu alte ţări membre UPU”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici