Poşta Română, surprinsă neplăcut de afirmaţiile lui Guşă

Compania Naţionala Poşta Română este surprinsă" în mod neplăcut" de afirmaţiile deputatului Cosmin Guşă referitoare la terenul din Calea Victoriei 133-135 din Bucureşti, care a trecut în anul 1998 din administrarea companiei în proprietatea acesteia.

1 afișare
Imaginea articolului Poşta Română, surprinsă neplăcut de afirmaţiile lui Guşă

Poşta Română, surprinsă neplăcut de afirmaţiile lui Guşă

"Imobilul compus din teren în suprafata de 8.218 de metri pătraţi şi construcţia ce era în stare avansată de degradare, situat în Calea Victoriei 133-135, sectorul 1, a intrat în administrarea Companiei Naţionale Poşta Română SA în baza HG 550 din 17 iulie 1996, modificată prin HG 1.034 din 18 octombrie 2001", se arată într-un comunicat al CN Poşta Română.

Imobilul în speţă era în proprietatea publică a statului, dar în domeniul privat al acestuia, fapt confirmat prin HG 371 din 3 iulie 1998, care prevede la articolul 3, alineatul 1, că Poşta Română "nu are în administrare bunuri din domeniul public al statului". De asemenea, prin acelaşi act normativ - precizează sursa citată - toate bunurile aflate în administrarea Companiei Naţionale Poşta Română au trecut în proprietatea acesteia, conform articolului 3, alineatul 4. "Ca urmare, de la această dată nu se mai putea vorbi despre o proprietate publică a statului, având în vedere faptul că Compania Naţională Poşta Română SA este o companie de sine stătătoare, cu patrimoniu şi personalitate proprie, diferită de cea a statului român", susţine sursa citată.

În ceea ce priveşte asocierea Companiei Naţionale Poşta Română cu alte persoane fizice şi juridice, în vederea valorificării potenţialului de care dispunea terenul din Calea Victoriei 133-135, compania a organizat o licitaţie publica în două etape - etapa 1 în 19 aprilie 2005 şi etapa a 2-a în 23 iunie 2005.

"Comisia de licitaţie a hotărât, în 28 iunie 2005, ca oferta înaintată de SC PROCEMA SA în consorţiu cu SC COMNORD SA a fost cea mai avantajoasă pentru Compania Naţională Poşta Română", se mai arată în comunicat.

De asemenea, susţine sursa citată, în nici un caz nu poate fi vorba de o subevaluare a terenului situat în Calea Victoriei 133-135, întrucât după finalizarea proiectului, aceasta asociere va genera venituri importante pentru CNPR şi statul român.

La această dată, Compania Naţională Poşta Română deţine un procent de 40,312189 la sută în SC IMOPOST DEVELOPMENTS SA.

"Consideram ca HG 377 din 25 aprilie 2007 a adus doar anumite clarificări HG 550/1996, însă Compania Naţională Poşta Română nu a fost iniţiatorul acesteia. Acuzele aduse conducerii Companiei Naţionale Poşta Română şi, în special, lui Dan Mihai Toader nu sunt justificate şi corecte, drept pentru care îi solicităm Partidului Iniţiativa Naţională să aducă dezminiţiri cu privire la subiectele dezbătute în cadrul conferintei de presa din 9 septembrie, pentru o corectă informare a opiniei publice", precizează compania.

Preşedintele PIN, Cosmin Guşă, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, este cercetat pentru fapte penale de DNA, susţinând că acesta a avizat o asociere ilegală dintre Poşta Română şi o firmă privată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici