Poşta va majora tarifele de la 1 august

Poşta Română va majora, începând cu 1 august, tarifele pentru corespondenţă şi colete, a anunţat, vineri, compania.

1 afișare

Tariful pentru plicurile de cel mult 20 de grame va creşte de la 0,5 lei la 0,8 lei, pentru cele între 21 şi 50 de grame se va majora cu 0,3 lei, la 1, 1 lei, iar pentru plicurile care cântăresc între 50 şi 100 de grame costul va creşte tot cu 0,3 lei, la 1,4 lei.

Pentru corespondenţa în plicuri de 500 - 1 Kg, contravaloarea expediţiei va fi de 3,9 lei, cu 0,4 lei mai mult ca în prezent, în timp ce pentru plicurile cu o masă cuprinsă între un kilogram şi două kilograme va fi achitată suma de 6,9 lei (în creştere cu 0,4 lei).

Expediţia de ziare, periodice, hărţi şi cataloage va costa 0,5 lei pentru pachetele de 20 de grame (cu 0,2 lei mai mult).

Tarifele au fost dublate pentru coletele cu mase cuprinse între 21 şi 250 de grame.

Astfel, pentru un pachet cu masa între 21 grame şi 50 de grame va fi plătită suma de 0,6 lei, pentru pachete între 51 şi 100 de grame - 0,8 lei, respectiv 1,2 lei pentru colete cu masa între 101 şi 250 de grame.

Pentru pachetele cu masa între unul şi două kilograme va fi achitată suma de 4,5 lei, faţă de 3 lei în prezent.

Tariful pentru colete va creşte până la un leu pe kilogram, faţă de preţul de 0,6 lei practicat acum, tariful de înregistrare urmând să fie majorat de la 0,6 lei la un leu.

Pentru coletele trimise în regim recomandat, tariful va fi suplimentat cu un leu, cu 0,3 lei mai mult decât pană acum.

Poşta Română are peste 35.000 de angajaţi, care-şi desfăşoară activitatea în 7.100 de oficii poştale, grupate în zece direcţii regionale.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici