Poveste impresionantă. Cum trăieşte acum bărbatul bătut cu sălbăticie de doi tineri într-un pasaj din Braşov. Cât de puternică este generozitatea umană

Medicul din Bucureşti care s-a implicat în ajutorarea bărbatului bătut cu sălbăticie, în primăvară, de doi tineri într-un pasaj din Braşov, oferă noi detalii despre viaţa acestuia. ”Conversează pe teme filosofice (...), se joacă cu căprioarele şi cu măgăruşul Gogu”, scrie medicul Vasi Rădulescu.

4627 afișări
Imaginea articolului Poveste impresionantă. Cum trăieşte acum bărbatul bătut cu sălbăticie de doi tineri într-un pasaj din Braşov. Cât de puternică este generozitatea umană

Poveste impresionantă. Cum trăieşte acum bărbatul bătut cu sălbăticie de doi tineri într-un pasaj din Braşov

”E omul care aproape a murit, într-o seară de martie, sub picioarele unor tineri care l-au bătut cu bestialitate. Apoi, sub un val de bine, nu numai că n-a murit, dar a ajuns într-un centru fabulos, unde stă lângă oameni plini de poveşti minunate, joacă şah cu ei, conversează pe teme filosofice, se plimbă printr-o curte plină de flori, se joacă cu căprioarele şi cu măgăruşul Gogu, mătură frunzele şi stă într-o linişte aproape de basm”, scrie pe Facebook medicul Vasi Rădulescu, implicat de atunci în ajutorarea bărbatului bătut cu sălbăticie.

Bărbatul bătut locuieşte acum într-o casă nouă: ”Şi pentru că mulţi oameni au vrut să-l ajute şi au donat bani după acea bătaie cruntă, am luat o casă nouă aici şi astăzi am inaugurat-o. E tare frumoasă. A treisprezecea casă aflată sub mâna bună a lui Viorel Pasca, renovată şi gata să-l primească pe domnul D. şi pe mulţi alţii”.

Medicul ataşează şi o poză a ”domnului D.”, pentu că acesta l-a rugat să-i facă ”o poză frumoasă, să mă aveţi acolo în telefon, amintire”.

În martie, doi tineri de 18 şi 23 de ani au fost filmaţi în timp ce îl loveau cu cruzime, într-un pasaj din Braşov, pe bărbatul de 66 de ani. La spital, viaţa lui Dumitru Neculai, care nu avea nici acte de identitate la internare, s-a schimbat complet. Zeci de oameni impresionaţi de situaţia lui s-au oferit să-l ajute, printre ei fiind şi medicul Vasi Rădulescu. Bărbatul a ajuns într-un centru din Bihor, la Tinca. Din banii strânşi din donaţii, a fost construită casa în care de acum locuieşte ”domnul D.”, alături de alţi nevoiaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici