Povestea de film a unui electrician: jefuia bănci la 72 de ani operând cu un pistol stricat

  • James Wersick, electricianul bogaţilor din Washington, a jefuit bănci şi a intrat în puşcărie la vârsta de 72 de ani.
  • Wersick va sta după gratii în următorii 5 ani.
  • Astăzi, este unul dintre cei mai bătrâni deţinuţi din Maryland: doar 230 din cei 17.000 de oameni aflaţi în închisoare au peste 70 de ani.
1696 afișări
Imaginea articolului Povestea de film a unui electrician: jefuia bănci la 72 de ani operând cu un pistol stricat

Electricianul bogaţilor din Washington s-a apucat de jefuit bănci a intrat în puşcărie pe 72 de ani. Opera cu un pistol stricat

Zeci de ani, James a fost unul dintre cei mai căutaţi electricieni din suburbiile capitalei, dar, pe măsură ce a îmbătrânit şi, s-a trezit fără muncă, Aşa că Wersick a început să jefuiască bănci, după vârsta de 60 de ani.

Intrat într-un program de ucenicie de îndată ce a terminat liceul, la sfârşitul anilor 60, în scurt timp îşi obţinuse licenţa de electrician şi din gură-n gură îşi făcuse clientelă, a lucrat multă vreme în casele bogaţilor dintre oraşele Potomac şi Bethesda, în Maryland.

„Numai în Potomac am lucrat în cel puţin 200 de case. M-au lăsat singur, uneori chiar şi cu copiii lor”, a spus el în faţa judecătorului care l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie. Wersick spune că a început să jefuiască bănci pentru a supravieţui. A furat, în total, suma de 52.334 de dolari.

„La un moment dat, telefonul a încetat să sune”, a încercat el să se justifice în instanţă, în faţa judecătorului David Boynton. În 2012, Wersick a vizat prima bancă din Potomac, filiala M&T de pe River Road. A intrat îmbrăcat cu o jachetă albă cu glugă, o mască, o umbrelă şi un pistol în mână. A ieşit cu 3.444 de dolari. „Am făcut exact asta şi am reuşit să mă descurc pentru o vreme”, i-a spus el detectivului Jose Guzman, în timpul interogatoriului.

Câţiva ani mai târziu, la începutul lui 2014, a lovit într-o sucursală Capital One din Bethesda, luând 22.150 de dolari, şi nici măcar un an mai târziu a jefuit o altă bancă M&T din Kensington. Cei 12.769 de dolari luaţi au fost folosiţi doar pentru a plăti facturile. „Nu că ar fi o scuză grozavă”, a recunoscut el.

A mai dat două lovituri, apoi a stat departe de bănci timp de patru ani.

În dimineaţa zilei de 4 august 2020, Wersick s-a trezit flămând - tocmai mâncase cu o zi înainte un sandviş cu ton - dar erau trei săptămâni de chirie restante de plătit. Aşa că, având o mască chirurgicală şi cu o armă în mână, a intrat într-o sucursală a băncii NCP din Potomac, tot pe River Road.

Nu a avut timp să iasă cu cei 7.717 dolari într-o geantă când poliţistul local Mark Gribble l-a oprit pe trotuarul din faţa instituţiei, arestându-l. „Sunt client”, a încercat să spună, dar mustaţa albă groasă şi vârsta înaintată nu au fost suficiente pentru a-l elibera. Pe lângă punga plină cu bancnote, avea şi un pistol şi trei cuţite.

A fost al şaselea jaf în opt ani, primul în care a dat greş. Wersick le-a recunoscut pe toate, dar, după ce a făcut o înţelegere cu agenţii, a pledat vinovat doar pentru ultimul, pentru care a şi fost condamnat. „Nu am fost inofensiv, am ameninţat oamenii”, a recunoscut el în timpul interogatoriilor, dezvăluind că a folosit întotdeauna un vechi pistol german Walther PP, un pistol semiautomat ruginit care nici măcar nu funcţiona.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jaf,
banci,
america

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici