Povestea formidabilă a primei cârciumi din Bucureşti. De la patronul ei avem expresia "beat criţă"

11825 afișări
Imaginea articolului Povestea formidabilă a primei cârciumi din Bucureşti. De la patronul ei avem expresia "beat criţă"

Povestea formidabilă a primei cârciumi din Bucureşti. De la patronul ei avem expresia "beat criţă"

Imaginaţi-vă Bucureştii vechi înconjuraţi de vii, plini de pogdorii şi grădini roditoare între case şi pe malul Dâmboviţei. "Pivniţă" şi "cârciumă" sunt termeni de origine slavă, că poate de la slavi am împrumutat aplecarea şi înălţarea spre băutură.

Relaţia bucureştenilor cu băutura a început în pivniţe. Pivniţe în care se bea, dar se şi păstrau vinul şi rachiul în budane, butoaie, balerci şi burie (butoiaşe). Cel mai vechi document pe care-l avem despre prima cârciumă din Bucureşti este un act inedit descoperit de istoricul Constantin C. Giurescu. Povestea primei cârciumi din Bucureşti, într-un reportaj B365.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici