Povestea şomerului din România care cartografiază pentru Google Maps

O poveste impresionantă, ascunsă într-un colţ de ţara, nu le-a scăpat celor de la Google. Un tânăr de 26 de ani din Hunedoara, i-a cucerit cu hărţile lui extrem de amănunţite. Fără să aştepte recompense, băiatul face un efort uriaş şi o muncă meticuloasă de cartografiere. Pentru unele detalii a parcurs şi sute de kilometri, uneori chiar la pas.

926 afișări
Imaginea articolului Povestea şomerului din România care cartografiază pentru Google Maps

Povestea şomerului din România care cartografiază pentru Google Maps

Acum, "pentru contribuţia excepţională la dezvoltarea Google Maps", este invitat la Barcelona, dar, n-are bani de drum.

În România, Rudolf Hanzelik este un ilustru necunoscut. A terminat o post-liceala şi e strungar de meserie. Rămas de un an fără slujbă, apoi şi fără şomaj, şi-a investit tot timpul liber în marea să pasiune: hărţile! A început cu oraşul natal, Hunedoara, şi nu s-a mai oprit... A făcut, de exemplu, o hartă a tuturor liniilor de mocăniţă din Europa.

Cine caută, de exemplu, un drum către Castelul Corvinilor din Hunedoara, va primi o hartă făcută de Rudolf. Nicio banală poteca nu îi scăpa.

Află cum face hărţi şomerul român pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici