Povestea unei suedeze stabilite în Cluj de 10 ani: ”Visul meu ar fi să contribui la dezvoltarea societăţii româneşti”

Ambasada Suediei la Bucureşti a publicat pe contul de Facebook mărturia unei suedeze care este stabilită la Cluj de 10 ani, timp în care s-a îndrăgostit de România. Nastaran Khaledi a povestit cum a ajuns în Cluj, cum s-a căsătorit cu un român şi care este visul ei.

471 afișări
Imaginea articolului Povestea unei suedeze stabilite în Cluj de 10 ani: ”Visul meu ar fi să contribui la dezvoltarea societăţii româneşti”

Povestea unei suedeze stabilite în Cluj de 10 ani: ”Visul meu ar fi să contribui la dezvoltarea societăţii româneşti”

Redăm mai jos mesajul integral publicat de Ambasada Suediei la Bucureşti:

”Numele meu e Nastaran Khaledi. Sunt de origine persană, am crescut în 🇸🇪 Suedia, iar acum locuiesc în 🇷🇴 România.
 
În urmă cu zece ani am decis să studiez la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, facultate la care era înscrisă şi sora mea, Nadia.
 
Perioada studenţiei a fost una grea, dar minunată. Am cunoscut oameni din toate colţurile lumii şi am fost educată de cei mai buni profesori şi doctori din România.
 
În ultimul an de facultate, l-am întâlnit pe viitorul meu soţ, Mihai. Nu mi-aş fi imaginat vreodată că mă voi îndrăgosti de un bărbat român, însă sunt recunoscătoare fiindcă soarta mi-a surâs.
 
Mihai mi-a arătat România dintr-o cu totul altă perspectivă: mi-a arătat cultura ţării, obiceiurile, mâncarea tradiţională, dansurile româneşti, lucruri pe care trebuie să le experimentezi pe propria piele. Am văzut câmpiile verzi, peisajele şi natura României.
 
Am decis că trebuie să împărtăşesc cu el şi tradiţiile şi obiceiurile suedeze: köttbullar (chiftele) cu cartofi fierţi şi gem de merişoare a devenit mâncarea noastră favorită.
 
Dragostea mea pentru Mihai a crescut şi am decis să am două case: una în Cluj-Napoca şi una în Borås, Suedia.
 
Fiind antrepenor şi doctor, am decis să deschid două clinici de medicină estetică: una în Cluj-Napoca, România şi una în Borås, Suedia. Odată cu trecerea anilor, două lucruri au crescut constant: dragostea pentru Mihai şi afacerea mea.
 
Rudele şi apropiaţii din Suedia s-au întrebat de multe ori dacă voi veni vreodată înapoi, însă un om inţelept (tatăl meu) mi-a spus: „nu contează unde locuieşti, atât timp cât eşti fericită”.
 
Aşa că am decis să rămân!
 
Visul meu ar fi să contribui la dezvoltarea societăţii româneşti prin tot ceea ce am eu de oferit.”
 

 

Sursă foto: Facebook/ Ambasada Suediei din Bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici