Prahova: Alunecări de teren în mai multe zone din judeţ, din cauza ploilor din ultimele zile

Ploile din ultimele zile au provocat pagube în mai multe zone ale judeţului Prahova, unde s-au produs alunecări de teren, iar pe marginea DN1 între Ploieşti şi Braşov două stânci cu diametrul de 70 de centimetri, situate la aproximativ şapte - opt metri înălţime, sunt în pericol de prăbuşire.

298 afișări
Imaginea articolului Prahova: Alunecări de teren în mai multe zone din judeţ, din cauza ploilor din ultimele zile

Prahova: Alunecări de teren în mai multe zone din judeţ, din cauza ploilor din ultimele zile (Imagine: Gita Porumb/Mediafax Foto)

Mai multe tronsoane de drum din judeţul Prahova au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile care au provocat alunecări de teren. Astfel, potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, drumul judeţean 234 care face legătura între localităţile Sângeru şi Salcia s-a surpat în două locuri, ca urmare a alunecărilor de teren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Judeţean Prahova, care administrează drumul, a intervenit pentru aducerea la cotă a platformei drumului.

De asemenea, pe drumul judeţean 214, în zona Brebu - Pietriceaua, o alunecare de teren a acoperit partea carosabilă pe o lungime de aproximativ 70 de metri şi pe toată lăţimea acestuia, Consiliul Judeţean Prahova intervenind pentru îndepărtarea pământului care acoperise carosabilul.

În localitatea Chiojdeanca, alunecările de teren au dus la blocarea completă a unui drum comunal, luni după-amiază autorităţile intervenind pentru degajarea pământului.

Echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit pentru decolmatarea şanţurilor şi îndepărtarea aluviunilor pe DN 1B, în localitatea Valea Călugărească.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pe DN 1 în oraşul Comarnic, cartierul Nistoreşti, două stânci cu diametrul de 70 de centimetri, situate la o înălţime de aproximativ şapte - opt metri, sunt în pericol să se prăbuşească. Conform autorităţilor, stâncile se află în zona kilometrului 99+800 de metri, pe partea dreaptă, şi nu pun probleme circulaţiei, traficul rutier în zonă desfăşurându-se în condiţii normale.

Cele două stânci se află în acea zonă de mai mult timp, iar în perioada următoare autorităţile vor decide dacă le vor detona sau le vor acoperi cu plasă de sârmă, pentru a nu risca deplasarea acestora, în urma ploilor sau a scurgerilor de pe versanţi.

Judeţul Prahova se află sub atenţionare cod galben emisă pentru perioada 8 decembrie, ora 23:00 - 10 decembrie, ora 10:00, interval în care se preconizează ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori şi intensificări ale vântului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici